До місця під’їхав на «Хюндаї» із обрізом, зарядженим п’ятьма кулями й знятим запобіжником. Тоді пересів до «Ланоса», який належав покійному. Вистрелив у голову з заднього сидіння з обрізу мисливської рушниці й втік… Виконавця та замовника встановили за дві доби. Стріляв у керівника штабу 37-річний житель Теплицького району Руслан Січкаренко, а замовником став 64-річний тесть покійного Володимир Кульчицький з Ковалівки. Кажуть, що причиною стала особиста неприязнь родичів. За вбивство зятя чоловік заплатив 1200 доларів. Це сталось 4 роки тому.

Рідні Сергія Вакарова розповідали журналісту, що якби не приналежність до штабу Петра Порошенка, який залучив до розслідування кращих криміналістів країни, це вбивство ніколи б не було розкритим. Адже спочатку ходили версії, що чоловіка вбили саме через гроші за вибори та політику. Невдовзі продовження цієї історії ще більше шокувало, адже замовника немирівського вбивства випустили просто на вулицю з Вінницької обласної психіатричної лікарні №2. І він тоді втік до Росії. Хоча мали забрати у слідчий ізолятор. Крайнім за втечу потенційного довічника зробили конвоїра, який двома днями раніше возив його на суд… Правоохоронні органи вини медиків не бачили, тому й закрили справу проти них.

Втім, поліцейським вдалось затримати Володимира Кульчицького на проводах у Одесі, куди він приїхав вже із Росії. Але до цих пір суд так і не завершився. Йому загрожує від 8 до 15 років або довічне ув’язнення.

— Наскільки мені відомо, то йому вже оголошували вирок, але сторона захисту подала на апеляцію. Скасували і відправили на новий судовий розгляд. Тут питань до служителів Феміди нема, я б сказав, це об’єктивні причини. Із Немирова були слідчі, суддя, і вони не мали права судити. Вирок Тульчинського суду скасували, і далі розглядати вони не мали підстав.

Відправили до Чернівецького районного суду. Вже доходили до дебатів, але у суддів закінчились повноваження, — розповів захисник Володимира Кульчицького. — Зараз справа розглядається у Вінницькому міському суді. За час перебування у СІЗО під час апеляційного розгляду Кульчицькому ампутували ногу і він на візку. Сталась гангрена на тлі інсульту. Покази дає по відеоконференції, тому що хто його буде піднімати до зали суду? Конвой не хоче, бо це не входить до їхніх обов’язків. До вироку ще довго. Ще не допитали потерпілих та свідків, які на засідання не з’являються. Але це не наша проблема, а прокурора. У такому разі можна лише застосувати штраф, але я ініціатором цього не буду… Вже й достатньо того, що в очі мені кажуть, що захищаєш бандита та вбивцю.

Виконавця злочину Руслана Січкаренка засудили до 15 років позбавлення волі. Нині він відбуває покарання на Рівненщині та продовжує брати участь у судовому процесі. Щоправда, дуже часто відбувається так, що керівництво установи із незрозумілих причин не доправляє злочинця у кімнату, де встановлено онлайн-відеозв’зок.

Ми неодноразово телефонували до матері загиблого Надії Вакарової, але чомусь на дзвінки вона не відповідає. На засіданні її, дружини та двох дітей теж ми не зустрічали. А тим часом жителі Немирова, які добре знали чоловіка, пригадують інцидент, який з ним стався напередодні біди.

– Сергій хоч сам лікар за фахом, але захоплювався антикваріатом. Одного разу запропонував знайомим придбати скіфську каблучку, мабуть, в кургані знайшов хтось. Але тоді йому відповіли, щоб полишив це, адже навіть досвідчені колекціонери знають, що такі речі притягують негатив і може статись лихо…

Валентина Лісова

Сергій любив життя і родину