Вантажівка «Сканія» під керуванням водія напідпитку врізалась у позашляховик «Сузукі»… Загинув семирічний хлопчик — пасажир легковика.

– Водій вантажівки — мешканець Немирівського району. Йому 42 роки, а водійські права має з 1995 року. Чоловік згодом пояснював, він в особистих справах поїхав до крамниці. Їхав тягачем «Сканія» без причепа. Зненацька виїхав на зустрічну смугу, де у цей час їхав автомобіль «Сузукі». Ним з міста Хмельницький додому їхала родина — батько, мати, маленький син, а ще сусідка — теж зі своїм сином, — розповів заступник начальника відділу прокуратури Вінницької області Руслан Охота. — Вантажівка вдарила у лівий бік легковика. Від отриманих травм хлопчик загинув на місці пригоди. Його батьки та сусідка із дитиною не постраждали.

Водій вантажівки перебував у стані алкогольного сп’яніння. Експерти встановили у нього 0,8 проміле алкоголю в крові. Під час слідства він щоразу розповідав по-різному, чому сів за кермо напідпитку. Але вже під час судового засідання запевняв, що саме увечері напередодні до пізньої ночі вживав алкогольні напої, а вранці не пив. Стверджував, що їхав зі швидкістю 70-80 кілометрів на годину. Але не зміг пояснити, чому виїхав на зустрічну смугу руху, чому не загальмував. У результаті загинула дитина, навіки зламане життя батьків. Та й сам водій вантажівки теж виховує маленьку дитину…

У суді обвинувачений щиро розкаювався у вчиненому, просив пробачення у рідних й близьких загиблої дитини. Враховуючи ці обставини та те, що він частково відшкодував завдану шкоду батькам загиблого хлопчика, Немирівський районний суд ухвалив вирок — п’ять років ув’язнення та три роки позбавлення права керувати транспортними засобами. Втім, вирок ще може бути оскаржений у апеляційному порядку.

Винуватець ДТП керував цією вантажівкою