Першим володарем Кубку Об’єднаних сил в історії українського футболу стала команда Національної гвардії «Ягуар» (військова частина 3028) з міста Калинівка, що на Вінниччині. За словами прес-секретаря військової частини 3028 Миколи Коваля, команда Нацгвардії виграла всі три матчі на цьому турнірі. У фінальному матчі Кубку команда гвардійців зустрілася із командою Державної прикордонної служби «Прикордонник». Гра була неймовірно напруженою, гравці віддавали всі сили заради перемоги, проте за результатами матчу ФК «Ягуар» впевнено виграли перше місце з рахунком 6:0!

– Наш чемпіонат триває вже п’ять років. Протягом чотирьох років в Україні тривала антитерористична операція, минулого року було введено Операцію об’єднаних сил. Спільно з побратимами ми прийняли рішення організувати Кубок об’єднаних сил. Як раз у квітні виповнюється рік відтоді, як було оголошено операцію об’єднаних сил. У першому турнірі під такою назвою взяли участь чотири найкращі команди з сектору безпеки та охорони за результатами минулого сезону. Вітаю потужну команду “Ягуар” із першим Кубком Об’єднаних сил, вона являється одною з найсильніших футбольних команд, а також бажаю їм успіхів у Супер Кубку Ліги учасників АТО, який відбудеться у травні 2019 року», – зазначив під час виступу голова правління ГС «Всеукраїнське Об’єднання учасників АТО «УКРАЇНЦІ-РАЗОМ!», президент Федерації Футболу учасників АТО Руслан Руденко.

Зазначимо, що футбольна ліга учасників АТО як чемпіонат складається з шести дивізіонів (Центр, Північ, Південь, Захід, Схід та Київ), в кожній групі більше десяти команд. Відповідно по всій території України це 88 команд сектору безпеки і оборони ветеранів АТО та ООС, майже три тисячі учасників бойових дій. Тож цей чемпіонат це спортивна реабілітація, зміцнення бойового духу захисників. Команда – переможець Кубку Об’єднаних сил за місяць матиме можливість зіграти за супер-кубок героїв АТО на стадіоні імені Валерія Лобановського.

Віталіна Володимирова