У Вінниці із 2015-го року в мікрорайоні Поділля триває будівництво сучасної школи… Вже відомо, що вона буде коштувати 160 мільйонів гривень… Будівельних робіт виконано на 46 млн із коштів інвестора, міського бюджету та державного Фонду регіонального розвитку… Коробка найсучаснішого навчального закладу вже зведена і утеплена, фасад фарбують і проводять комунікації та монтують енерговікна. 24 квітня мер міста інспектував хід робіт на цьому важливому для громади об’єкті…

– На сьогоднішній день ми передбачили в бюджеті 10 мільйонів, розраховуємо, що Державний фонд регіонального розвитку виділить ще 25 мільйонів гривень. Думаю, що в травні будемо виходити з пропозицією до депутатського корпусу, щоб додатково виділити з міського бюджету ще 10 мільйонів. Загалом сума на цей рік становитиме 45 мільйонів державного і місцевого бюджету. Раніше в будівництво школи вже було вкладено 46 мільйонів. Ми розуміємо, що в рамках 90 мільйонів вже до кінця року будуть виконані основні роботи. На наступний рік наше завдання, за наявності належного фінансування, повністю завершити будівництво і внутрішні оздоблювальні роботи, а потім розпочати завозити необхідне обладнання для того, щоб у вересні 2020-го тут розпочалось навчання, — сказав Сергій Моргунов.

Вже відомо, що нова школа матиме три поверхи, ліфт, загальну площу 11 704 кв.м. Із 40 класів 12 – це початкова школа, яка буде відокремлена від учнів 5-9 класів… Обидві секції матимуть свій окремий вхід в школу, для особливих учнів є пандуси, спеціальні санвузли і загалом по школі 42 камери відеостеження для безпеки учнів. Планується, що ця школа буде лише для 1-9 класів…

Представник інвестора та депутат міської ради Андрій Очеретний розповів про хід будівництва школи та детально зупинився на виконанні попередніх доручень: «Наразі враховані ті зауваження, які ви висловили, коли були на будівництві минулого разу. І сьогодні ми маємо можливість бачити зміни, про які ви казали, також маємо вже остаточну версію фасаду. Ваше доручення виконане і з приводу інклюзивності та доступності. В будівлі буде встановлено ліфт, передбачені спеціальні санвузли, забезпечено доступність всіх приміщень. Також враховані автором проекту і побажання щодо спортивного ядра, яке має бути в сучасному вигляді та з відповідним обладнанням», — розповів Андрій Очеретний.

На першому поверсі школи буде розміщена їдальня на 250 посадочних місць, два спортивних зали, які матимуть свої роздягальні та душові. На другому поверсі, окрім класів, планують розмістити бібліотеку й читальний зал на 30 учнів і книгосховище. Також тут буде третій спортзал та актова зала на 365 місць. Третій поверх буде відведений повністю під навчальні класи. На кожному поверсі передбачені вбиральні.

Міський голова Сергій Моргунов зазначив, що спортивне ядро буде одним із найсучасніших у місті та Україні й буде коштувати 14 млн гривень.

Поки що у школі облаштовують внутрішні мережі водопостачання та опалення…

За пропозицією батьків на першому поверсі планується інфо-рецепшен та шафки для кожного учня. Одна стіна фасаду вже пофарбована у яскраві кольори, а підлогу по всій школі покриють спеціальним матеріалом для комфорту пересування. Також школа матиме окрему котельну, і будівля утеплена мінватою 250 мм, а вікна змонтовані із покращеним на 25% опором теплопередачі… Тут працюватимуть 46 педагогів, і конкурсний відбір у колектив найсучаснішої школи Вінниці стартує в кінці цього року. Адже до відкриття закладу 1 вересня 2020-го нова школа на Поділлі має стати номером №1 не лише у місті, але й по всій Україні за навчальними новаціями та енергозбереженням!