Розслідуючи діяння двох «стрільців у поліцейських» — старшого Георгія Федоркова та молодшого — Олександра Жирного, правоохоронці розкрили ще один важкий злочин.

Нагадуємо, що 8 березня «копи» зупинили неподалік села Корделівки «Ауді» на «єврономерах». У машині були двоє чоловіків. У молодшого — водія автівки – виявили набої, у машині знайшли «фомки», балаклави. Старший — письменник, автор п’яти книг Георгій Федорков відкрив вогонь по поліцейських з пістолета. Згодом він пояснив слідчим, що буцімто покинув пістолет неподалік місця злочину. Нападники втекли. Згодом їх затримали в Умані. Тим часом київські правоохоронці встановили, що молодший втікач причетний ще до одного не менш резонансного злочину…

– У квітні 2016 року 24-річний підозрюваний разом із трьома спільниками в селі Гатному Києво-Святошинського району Київщини напали на таксиста. Хотіли заволодіти його авто «Джиллі». Вже відомо, що нападник тоді першим почав душити жертву, а інший його подільник тримав потерпілого — аби не вирвався. Втім, таксист спершу таки зміг відбитись від своїх катів. Вирвався, вибіг з салону автівки та почав тікати, — розповіли нам у прес-службі прокуратури Київської області. — Втім, нападники утрьох таки наздогнали водія. Двоє били ножем — у шию, грудну клітку та живіт. Близько 20 ударів. Третій тримав потерпілого, аби не відбився та не втік. Далі вони знову ще 20 разів порізали ножем водія та відібрали його машину…

Таксист помер у лікарні за 13 діб після нападу. Згодом наші співробітники та працівники поліції встановили двох підозрюваних — мешканця Києва, 1996 року народження, та мешканця Житомирської області, 1974 року народження. Вони раніше не були судимі. Нині справа по них слухається в суді. Головний підозрюваний поки що перебуває у слідчому ізоляторі у Вінниці. Із ним тривають слідчі дії. Києво-Святошинською місцевою прокуратурою вже оголошено йому про підозру у ряді важких злочинів. Особу четвертого їхнього подільника ще встановлюють.

Тим часом розслідування діянь втікачів на Вінниччині надалі триває.

– Зброю, з якою був вчинений напад на поліцейських, не знайшли. У провадженні слідчими суддями призначено судові експертизи. Причетність підозрюваних до інших злочинів перевіряється, — повідомив прокурор відділу прокуратури Вінницької області — процесуальний керівник у кримінальному провадженні Валерій Шиманський.