Ніна Максименюк з Бубнівки — одна з сотень вінничан, котрі телефонують і пишуть до редакції зі скаргами на автобусні перевезення.

Жінка поскаржилася на те, що водій автобуса Ладижин — Бубнівка — Гайсин не хоче перевозити інвалідів за пільгами.

– Раніше було чотири місця для інвалідів. А віднедавна пільгового проїзду немає, — розповідає Ніна Микитівна. — А що робити мені? Я ледь пересуваюся на милицях, доїхати до райцентру немає за що і немає на чому…

І це лише одна з багатьох проблем цілої галузі, котра ще й досі залишається найбільш «тіньовою».

Нещодавно транспортні проблеми порушили депутати обласної ради на міжфракційному засіданні «Антикорупційного руху». Бо ситуація й справді зайшла у глухий кут, профільний департамент став не контролюючим органом із забезпечення якості перевезень пасажирів, а органом, який перетворився на «кришу» для заходу на ринок обслуговування недобросовісних перевізників.

– Дійшло до того, що виграють тендери підставні фірми, які не мають автобусів. Вони беруть в оренду їх у перевізників, яких витісняють з ринку перевезень, – обурювались присутні перевізники. – Ось подивіться, у мене закуплений автобус 2017 року, але я не свій – тому конкурс не виграв. А виграли ті, хто випускає допотопні авто, а то й не свої.

Нарікань було чимало. І всі вони лише доповнили ті, за які проти керівника департаменту Сергія Волкова порушили кримінальну справу. Хоча два місяці тому після скандалу на засіданні громадської ради, де заслуховували звіт керівника департаменту житлово-комунального комплексу, транспорту і зв’язку Сергія Волкова, здавалося, справа зрушить з мертвої точки. «Те, що конкурси на маршрутні перевезення у нас проводяться непрозоро — це факт, — розповідав тоді присутнім правозахисник Олег Долінський. — Ринок перевезень на Вінниччині поділений між кількома перевізниками і… контролюється обласною владою! Вмикається телефонне право і напряму диктується районам, хто має виграти конкурс. Виграти чесно якийсь прибутковий маршрут вінницькому перевізнику практично нереально, бо він не має бази, не має технічних умов, передбачених умовами конкурсу (котрі, до речі, часто змінюються), не має достатньої кількості працівників. Але чомусь виходить, що 13 маршрутів з 16, які є в районі, виграють вінницькі перевізники. Тим часом районні перевізники занепадають, втрачають робочі місця, район втрачає частину прибутків і якісне транспортне сполучення.

Голова ОДА В. Коровій, вивчивши питання, вирішив ліквідувати департамент та створити два незалежних управління. Розпорядження облдержадміністрації про створення обласного управління транспорту було видане ще у лютому. Директора департаменту ЖКГ Сергія Волкова попередили про звільнення у зв’язку з реорганізацією. Але керівник досі не виконав розпорядження! Ніхто й досі департамент не реорганізував, а Сергій Волков пішов на лікарняний. Складається враження, що тут є якісь домовленості чи керівник департаменту може собі дозволити проігнорувати розпорядження ОДА. Вислухавши всі сторони, депутати звернулись до присутніх на зібранні правоохоронців зафіксувати заяви про злочини. Крім того, направили вже від свого міжфракційного об’єднання листа до голови ОДА із побажанням прискорити процес ліквідації відомства і створення прозорих умов для проведення конкурсів автоперевезень. Всього у Вінницькій області на ринку перевезень присутні 500000 автотранспортних засобів. Так що ця сфера вимагає як компетентності, так і прозорості та справедливих рішень.

Але поки що все залишилося по-старому. Бо, мабуть, хтось має віру і надію на те, що насправді нічого у цьому бізнесі, котрий для багатьох став «золотим дном», змінюватися не буде.