Найкращих дівчат-волейболісток зібрав фінал чемпіонату України (дитяча ліга, 2005 рік), який відбувся у Тернополі. І серед 18-ти команд з великих міст були спортсменки із села Медівка Оратівського району, які в результаті здобули золоту медаль! Своїм тріумфом завдячують тренеру Василю Палюрі, який розповів нам усі подробиці зі змагань.

– У Медівці працює школа І-ІІ ступенів, але, незважаючи на те, що дітей небагато, педагоги вкладають у них професіоналізм та душу. Приємно, що учні не лише старанно навчаються, беруть участь у олімпіадах, а й приділяють час спорту, зокрема волейболу. У нашій сільській команді займаються дівчатка 5-9 класів, — каже тренер Медівського відділення Оратівської ДЮСШ Василь Палюра. — Зізнаюсь, що із ними працювати легше, адже вони відповідальні, слухняні, доброзичливі та ніколи не пропускають тренування. Хоча сам вид спорту непростий, а високоінтелектуальний. В минулому році ми з командою брали участь у чемпіонаті України, були у фіналі, але вибороли четверте місце. Рук не опустили, стали ще більше займатись і знову подали заявку на участь у дитячу лігу. Підсилились чотирма гравцями потужної команди «Авангард» з Калинівки, за що щиро вдячний їм, тренеру Ларисі Дуніній, батькам. Сам чемпіонат України стартував у листопаді 2018 року, і виступали ми у такому складі: Людмила Рябоконь, Олександра Марченко, Вікторія Кравченко, Єлизавета Шаргородська, Любов Шепелюк, Вікторія Білошкурська, Христина Пустовіт, Анастасія Броновицька, Валерія Гончаренко, Юлія Воронюк та Варвара Лужецька. Грали у Коростені, Полтаві, Чернівцях, Тернополі. А у фінальному поєдинку знову вирушили до гарного міста, де нашими суперниками стали команди із Кременчука, Голоскова, Полтави, Запоріжжя та Лановець. Набравши найбільше очок, ми стали чемпіонами України. Отримали медалі, кубки, грамоти. Мабуть, такого результату не було ще в жодної сільської команди з нашої області. Висловлюю вдячність постійному спонсору голові правління СВК «Маяк» Петру Сплодителю, фермеру Віктору Сандулу, приватному підприємцю Володимиру Шевчуку, директору Оратівської ДЮСШ Івану Прилуцькому та іншим.

Зазначимо, що Василь Палюра 12 років був тренером дитячо-юнацької спортивної школи в Оратові. Під його керівництвом діти неодноразово були бронзовими призерами України, втім, він завжди прагнув посісти перше місце. І ось його мрія нарешті збулась.

Вікторія Снігур