Вінницька дизайнерка бренду етнічних убрань та аксесуарів RUTA Людмила Бушинська своїм талантом зуміла довести, що її роботи не гірші від закордонних колег. Любов до традицій їй було прищеплено з дитинства, адже в родині надзвичайно цінували українську вишивку, а в старому бабусиному будинку завжди була білосніжна вишита постіль.

Нині за її плечима успішна кар’єра, авторські права на власні розробки у вишивці, створення всеукраїнського пісенного фестивалю «Золотий птах» для дітей з обмеженими можливостями і колекція «Чарівна вишиванка», внесена до Книги рекордів України.

А днями вона презентувала колекцію авторських футболок, які «українізують» відомі твори світового мистецтва. На світшотах та футболках зобразила принти творів великих майстрів – Леонардо да Вінчі, Вінсента ван Ґоґа, Сальвадора Далі та Сандро Боттічеллі. Надихнула її синергія потенціалу найбільш талановитих живописців всіх часів. Так і вдалось з’єднати креативний мікс світової класики та української етніки. Такі футболки та світшоти вдало доповнять будь-який образ, впроваджуючи тим самим кращі традиції мистецтва в повсякденне життя.

Цікаво, що обличчям колекції стала «Міс Вінниця-2019» Марина Сотник. Дівчина родом із Хмільника, навчається на економічному факультеті Донецького національного університету імені Василя Стуса. Займається моделінгом у студії «Grace», часто бере участь у показах та зйомках. Світлини, на яких позує вінницька красуня, вже з’явились у відомому глянці «L’Officiel».

Віталіна Володимирова