Нещодавно у польському Кракові відбувся міжнародний фестиваль талантів «Коронація зірок — 2019», де взяли участь сотні учасників.

У розділі «пісочна анімація» нашу країну представляли вихованці вінницької студії, якою опікується Світлана Мелобенська. Журі настільки були вражені роботами, що нагородили дітей Гран-прі та шістьма золотими медалями. Такого тріумфу у наших земляків, які опановують «мистецтво на піску», ще не було! Усі подробиці вони розповіли нашому кореспонденту.

— На жаль, особисто поїхати до Польщі та виступити у нас не вийшло, адже технічно дуже складно перевезти необхідний інвентар. Саме тому відзняли вдома матеріал і відправили на розгляд суддів. Одна робота була командна й отримала назву «Аліса в Країні чудес».

Над нею працювали 5-річна Златослава Карпінець, 8-річні Софія Гаврилова та Анастасія Головіна, 12-річна Софія Сірак. Діти малювали піском під мелодії, які були використані в однойменному фільмі. Саме за цю роботу, яка вийшла справжньою театральною виставою із декораціями та костюмами, нам вдалось виграти Гран-прі, — розповідає засновниця студії та наставниця переможців Світлана Мелобенська. — Крім того, ми представили роботи у номінації «пісочна графіка, фотографія». В результаті Кіра Якубовська, Максим Задриборода, Єгор Благій, Софія Гаврилова, Софія Сірак та Дарія Сирватка посіли перші місця у своїх вікових категоріях та отримали по золотій медалі.

Цікаво, що за фахом Світлана Мелобенська педагог і має 19 років вчительського стажу. Завжди не була байдужою до творчості та вміла малювати. Професійно займалась авторською лялькою та започаткувала бренд «Вінницький гном». А 5 років тому захопилась пісочною анімацією і невдовзі відкрила єдину у місті та області власну студію.

– Днями відвідали музичну школу у Ямполі, де діти грали, а ми малювали на піску. 30 травня нас запросили виступити на міжнародному фестивалі казок у Львові, – ділиться Світлана Мелобенська.