– У наш час майже вся молодь має свій особистий смартфон. Якщо замислитися, то шкоди від нього не менше, ніж користі — і це не тільки моя думка! Телефонна статистика фіксує, що я проводжу у ньому не менше шести (!) годин на добу.

А загалом 186 год. за місяць. Чесно кажучи — була здивована! Тішить тільки те, що я не одна така. – Нещодавно дивилася відео в Ютубі «Челендж 24 години без Інтернету». Після перегляду вирішила і собі спробувати так само. І що ж ви думаєте? Звісно, терпіння мені не вистачило! Чому ж ми знаходимося під впливом телефону, який замінює нам все дозвілля? Чому втуплюємось у екран замість того, аби провести час з користю, погуляти, зайнятись спортом, почитати?

Пам’ятаю мамині розповіді про її дитячі роки і розумію, що тоді взагалі нічого подібного не було. Всі жили спокійно, гуляло по сорок дітей в одному дворі. А зараз що? Куди не поглянеш — всі в телефонах. Прикро… Але, можливо, без них ніяк не обійтись сучасній молоді?

Через газету хочу сказати своїм ровесникам тільки одне — зверніть, будь ласка, увагу на себе, на те, як ви ставитесь до молодіжної телефономанії, і не будьте байдужими. Можливо, і треба проводити час за телефоном, але не так довго. Пам’ятайте, в основному він потрібен, аби приймати дзвінки або ж дзвонити самому…

Олена Горшкова,
8 клас, школа №33
м. Вінниця