Сучасні дівчата – впевнені, незалежні і досить рішучі. Проте, коли справа стосується кохання, більшість старомодно скаже, що хочуть, щоб саме хлопець зробив перші кроки. А далі що, за тими кроками? Найчастіше, на жаль, розчарування, бо сучасні хлопці уже майже не залазять до дівчат у вікна, не співають серенад і не пишуть листів. Більшість, але не всі. Історія Андрія та Олександри руйнує усі стереотипи про сучасні стосунки.

Він покохав її з першої хвилини, як тільки побачив її ясний погляд і посмішку. Вона дивилась на світ очима дитини. А сміх… Навколо починали посміхатись усі. Як до 30 років їй вдалося не розтратити це!?

– Хто це? Новенька чи просто прийшла у справах?

На щастя для хлопця, він дізнався, що Олександра приходитиме до них раз на тиждень, здаватиме статистичні дані. Тепер саме понеділок став улюбленим днем Андрія, бо тоді приходила Вона. На жаль, зовсім скоро, крім інших деталей про Саньку, як її ніжно називали друзі, закоханий по вуха хлопець дізнався фатальну, здавалося, новину – вона одружена. Жодних залицянь – пообіцяв собі.

Так і жив зі своїм нерозділеним коханням ще три роки, поки не трапилась жахлива історія. Сашу збив автомобіль на пішохідному переході, лікарі не давали жодних позитивних прогнозів. На лікування дівчині збирало усе місто, а Андрій… Продав свій автомобіль і просто передав рідним дівчини гроші. Три довгих місяці спливло, а хороших новин про здоров’я дівчини не було. Андрій готовий був знаходитись там цілодобово, але не міг, хто він для неї?

Спливали дні, Олександра прийшла до тями, її перевели у звичайну палату, а з купою інших новин її чоловік сказав, що зустрів іншу. Просто чекав, коли вона прийде до тями, щоб сказати це, бо не хотів, щоб усі навколо подумали, що він негідник.

Якщо на відновлення тілесного здоров’я у Саші пішло півроку, то душевні рани ніяк не хотіли загоюватись і через рік. За відновлення ясного погляду, веселого сміху дівчини взявся саме Андрій, який попри небажання Олександри приходив і приходив. День за днем, місяць за місяцем. І йому таки вдалося. Рівно через два роки Саша сказала своєму Андрію: «Кохаю. Не уявляю свого життя без тебе». І так, вона сказала це перша. Але хіба те мало значення після мільйонів доказів кохання з боку хлопця?

Зараз хлопці майже не залазять до дівчат у вікна, не співають серенад і не пишуть листів. Більшість, але не всі…

Ірина,
читачка