У багатьох людей виникає запитання: «А чим вони займаються?» Хочу розкрити очі мешканцям багатоквартирних будинків. Все просто, якщо трохи розібратись та поспілкуватись з постраждалими від цих «помічників». Звичайна фірма-прокладка, в якій працюють хлопчики, котрі чесним шляхом заробити не можуть і не хочуть. Ця контора на нашу думку, займається відмиванням грошей міськвиконкому за допомогою підставних самовисувних голів ОСББ та дрібних фірмочок, які ремонтують будинки та торгують будматеріалами. Тепер схеми:

1) потрібно знайти великий старий будинок, який потребує значного ремонту;

2) за допомогою підроблених підписів мешканців будинку та підроблених зборів організувати «ліве» ОСББ та поставити керівником свою людину, звичайно, це керований безробітний (пенсіонер);

3) автоматично будинок знімається з балансу міста.

Тепер найцікавіше. З цього моменту будинок, а в місті більше 50% старих багатоповерхівок аварійні — переданий його мешканцям. Керівництво міста не відповідає ні за що. Далі починає працювати схема по відмиванню коштів: рахунки за утримання будинку встановлює голова ОСББ зі своїми приспішниками (2-3 чоловіка) та посилаються «правильні ремонти».

Наприклад: заміна каналізаційних труб, водопостачання, вікна і т.д. Тобто те, що можна зробити за 1000 грн., робиться за 6000 грн. І тому подібне. Роботи виконують підставні фірми «Ресурсного центру», отримують відкати всі: керівництво міста, яке організувало та утримує цю контору, самі працівники цього центру, самопроголошений голова ОСББ зі своїми «помічниками та бухгалтером» та ще ряд підставних осіб. Врешті, рахунок за ці «правильні» ремонти розкидається на всіх мешканців будинку в графі «утримання будинку». Всі заробили на людях, тільки не мешканці, яких ставлять перед фактом. Дуже зручно, правда?

Гроші відмиваються, розникуються по кишенях можновладців. Самопроголошений голова ОСББ має непогану зарплатню, до речі, зовсім не мінімальну, та ще купу мешканців-дурників, які мовчки платять за це все. А ремонти будуть продовжуватись постійно, вони не закінчаться ніколи, бо це вигідно шахраям, і ви будете платити зі своєї кишені.

Таким чином постраждало багато будинків у місті. Але не потрібно опускати руки. Звертайтеся всюди (бажано не у Вінницький міський суд, там теж працюють на міськвиконком). Повірте, багато таких справ вже виграли прості мешканці Вінниці. Іншого виходу немає, якщо не бажаєте стояти в загоні, як барани. З корумпованою владою теж потрібно боротися, інакше вони нас знищать.

З повагою — мешканці будинку
м. Вінниці по вул. Келецькій,
який відвоював своє право