«Доброго дня, шановна редакціє! Ми припускаємо що у Ольгопільському відділенні Комаргородського вищого профтехучилища, яким керує Микола Володимирович Бабійчук, привласнюють державні кошти. Ситуація в тому, що сестра керівника (вказується прізвище — авт.), яка працює на підприємстві, з 1 березня цього року знаходиться на заробітках у Польщі. Але в цей час вона офіційно отримує й заробітну плату… у Комаргородському ПТУ. Прошу перевірити ці факти.

З повагою, небайдужі читачі»

За коментарем ми звернулись до директора територіального відокремленого спеціалізованого відділення Комаргородського вищого професійного училища, що розташоване у селі Ольгопіль Чечельницького району, Микола Бабійчук так прокоментував ситуацію:

– Дійсно, в училищі працює моя сестра. Не рідна, а двоюрідна. Вона працює комендантом у гуртожитку багато років. Набагато більше за мене, бо я лише два роки тут директором. Користується великим авторитетом серед колег, викладачів та студентів. До речі, наше училище лише два місяці стало філією у Комаргороді. До того ми були самостійним навчальним закладом. Нині ми вже не є юридичною особою. У нас немає бухгалтерії, печаток тощо. Заробітну платню нам усім нараховують у Комаргороді.

Про «заробітки у Польщі». До 14 квітня цього року сестра офіційно перебувала у відпустці. Далі пішла на лікарняний. Лікарняний мав закінчитись 25 квітня. Тоді вона мала його або закрити та вийти на роботу, або подовжити. До речі, моя сестра виховує сина, у якого певні проблеми зі здоров’ям. Інсулінова помпа… В цьому році вони вже були на лікуванні у Вінниці. Мали підпасти під державну програму інсулінотерапії, але щось не склалось. Хлопець закінчив школу, вчився в університеті м. Умані та намагався працювати далі. Але продовжувати навчатись та працювати не виходить через проблеми зі здоров’ям. На лікування йдуть великі кошти. Тож сестра сама зізнавалась, що позичала гроші на лікування та вимушена буде поїхати на заробітки, аби допомогти дитині. Але ж краще критикувати, ніж зрозуміти ситуацію?

Редакція готова вислухати інші точки зору на цю ситуацію.