Збірні представляли господарів поля, село Дашківці, Жмеринку, Гнівань і Вінницю. Найбільш потужно виглядали збірні обласного центру, представники МДЮСШ №6 і клубу «Романтик». У їхньому складі були призери не лише обласних змагань, але й чемпіонатів України, кандидати в майстри спорту та сильні першорозрядники.

– Загалом відбулося 11 турів (за швейцарською системою) у блискавичні шахи. В підсумку перше місце в загальному заліку і водночас чільне серед юнаків до 16 років виборола команда «Фенікс» (Вінниця) на чолі із кандидатом в майстри спорту України Дмитром Щербиною. Вона виграла всі матчі і взагалі втратила на турнірі лише одно очко. Також на п’єдестал пошани серед юнаків до 16 років підіймалися збірні вінницького шахового клубу «Романтик» і Жмеринки, – повідомили у Вінницькій обласній федерації шахів. -А кращий результат серед юнаків до 12 років показала команда «Ворони» (Вінниця) на чолі із кандидатом в майстри спорту, призером чемпіонату України Юрієм Штомпелем. Вона програла на турнірі лише один матч. Також медалі серед юнаків до 12 років здобули команда «Темп» (Вінниця) і збірна Гнівані.

Всі учасники змагань були запрошені за солодкий стіл та отримали подарунки від обласної федерації шахів, яка сприяла проведенню чемпіонату.

Валентина Лісова