Зйомки фільму розпочалися у 2018 році, після роботи над історичним фільмом «Крути 1918».

Фільм хронологічно описує хід подій збройного зіткнення українських силовиків (НГУ, ЗСУ та СБУ) та успішну перемогу над бойовиками. Він заснований на розповідях реальних очевидців, активістів та учасників бою, гвардійських загонів спецпризначення Західного і Південного територіальних управлінь, “омегівців” і спецпризначенців київської “посольської” бригади, командувача НГУ генерал-полковника Юрія Аллерова та спецпризначенців підрозділу «Альфа» СБУ.

На жаль, в тому бою не обійшлося без втрат. Боєць калинівського «Ягуару», прапорщик Долінський Віктор Григорович отримав поранення, несумісні з життям.

Біографічна довідка:

Віктор Долінський народився 08 квітня 1980 року в селі Нижній – Ольчедаїв Могилів-Подільського району Вінницької області. В 1987 році пішов до восьмирічної школи в селі Нижній – Ольчедаїв, яку закінчив в 1995 році. Після закінчення школи поступив навчатися у Вінницьке СПТУ № 11 де навчався до 1998 року та отримав професію радіомеханіка по обслуговуванню та ремонту радіотелевізійної апаратури.

На військовій службі з 02 вересня 1997 року. З вересня 2000 року Долінський В.Г. проходив військову службу за контрактом у військову частину 3028. В 2009 році було присвоєно військове звання «прапорщик». Вранці 5 травня два розрахунки по 10 військовослужбовців калинівського оперативного полку з бійцями спецпідрозділу СБУ “Альфа” та десантниками Збройних сил на БТРах рушили в напрямку Слов’янська. Та в районі залізничного мосту біля Семенівки українські військові потрапили в засідку. Бій із сепаратистами тривав кілька годин. Зайнявши позиції у житлових будинках, ворог вів шквальний вогонь по українських військових. Та завдяки вмілим діям спецназівців бойовики зазнали значних втрат – більше 40 загиблих і 200 поранених, та відступили до промзони Слов’янська. При цьому українські військові зберегли життя десятків мирних людей, які перебували в населеному пункті. Загальна ж чисельність українських сил складала до 90 військовослужбовців.

Від кулі снайпера в руках прапорщика Віктора Долінського розірвався гранатомет, стався вибух, в результаті чого гвардієць отримав поранення несумісні з життям та двоє було поранені. Долінського Віктора Григоровича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) (Указ Президента України), та зараховано довічно у списки військової частини Прапорщик Долінський Віктор Григорович був людиною рідкісної доброти та порядності.

Похований на Нижно – Ольчедаївському сільському кладовищі Могилів-Подільського району Вінницької області. У Героя залишились батьки, сестра, дружина та син.

Віталіна Трудько