Сьогодні суддю апеляційного суду Андрія Зайцева призначено суддею Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду. Указ Президента України про це оприлюднено у вищій судовій установі нашої держави.

– В цьому документі фігурують імена ще трьох служителів Феміди-наших земляків: Олександра Банаська з Господарського суду Вінницької області, Андрія Загороднюка та Жанни Мельник-Томенко з Сьомого апеляційного адміністративного суду. Вітаємо новопризначених суддів і зичимо їм, як сказав сьогодні під час урочистостей Петро Порошенко, бути людяними і справедливими, бо тільки так ми збудуємо правову справедливу Україну, де Закон – єдиний для всіх і найвищий за все, – повідомили у прес-службі Вінницького апеляційного суду.

Зазначимо, що 2 серпня 2018 року було оголошено другий конкурс до Верховного суду. Комісія отримала 659 заяв про участь у конкурсі, а допущено було 566 кандидатів. В анонімному тестуванні взяли участь 525 кандидатів, а в написанні практичного завдання — 316. За результатами спеціальної перевірки до етапу співбесід було допущено 235 кандидатів. За період фінального етапу другого конкурсу до Верховного суду “Дослідження досьє та співбесіди” 46 кандидатів із 235 не підтвердили своєї здатності здійснювати правосуддя у Верховному суді. Таким чином, зі 189 кандидатів Комісія сформувала рейтинг до найвищої судової інстанції України. 7 березня ВККСУ направила документи з рекомендацією на призначення 78 переможців конкурсу до Вищої ради правосуддя. Рішенням Вищої ради правосуддя ухвалено внести Президентові України подання про призначення 75 кандидатів на посади суддів Верховного суду.

Від сьогодні Верховний суд України запрацював майже у повному складі. Про це заявив Президент Петро Порошенко під час урочистої церемонії складання присяги суддями Верховного суду, які призначені на посади за результатами другого конкурсу.

Віталіна Володимирова