Так, у серпні 2015 року жителька Теплицького району звернулась до районного управління праці та соціального захисту населення. Їй призначили державну допомогу у вигляді субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Згодом субсидію жінці перерахували і на опалювальний період 2016-2017 року. А потім, щоб знову отримувати допомогу від держави, вона приховала одну вагому обставину — у січні 2017 року жінка купила автомобіль майже за 200 тис. грн. І у період з січня по жовтень 2017 року незаконно отримала житлову субсидію від держави на 9,5 тис. грн., чим спричинила збиток державному бюджету. Ось таке розповіли у прес-службі прокуратури області.

Але підприємливу жіночку вивели на чисту воду і за фактом вже відкрили кримінальне провадження. Під час досудового розслідування прокурором Теплицького відділу Бершадської місцевої прокуратури погоджено підозру та затверджено обвинувальний акт за ч. 1 ст. 190 КК України, який вже спрямований до суду. До слова, покарання за цією статтею (а це не що інше, як шахрайство) передбачене солідне: або штраф, або виправні роботи, або навіть обмеження волі до трьох років.

До слова, трохи раніше Бершадська місцева прокуратура повідомила про підозру трьом місцевим жителькам, які заволоділи державними коштами шляхом безпідставного отримання державної соціальної допомоги в сумі понад 120 тис. грн.

Ілона ВАЛЬТЕР