Нагадаємо, що 2 квітня бронзову фігуру тваринки зірвали з перил мосту та викинули у води Південного Бугу.

Згодом її на дні річки й знайшли водолази. Тож вже після ремонту та реконструкції скульптуру знову встановили на тому ж місці, звідки її зірвали вандали… Щоправда, вже закріпили міцніше.

– Нині ми значно посилили нагляд за мостом. Задля цього було збільшено кількість відеокамер. Вже відразу після прикрого інциденту ми передали відеозаписи та усі наявні матеріали правоохоронцям. Далі цим займається поліція, — розповіли у прес-службі муніципальної служби правопорядку м. Вінниці.

Міський голова Сергій Моргунов відразу оголосив винагороду у п’ять тисяч гривень за будь-яку інформацію про вандалів. Розслідування проводить й поліція. Але вандалів досі так і не знайшли.

– За даним фактом відкрите кримінальне провадження за статтею про крадіжку, — повідомили у прес-службі обласної поліції. — Поки що підозрюваних чи затриманих немає.

До речі, раніше на Київському мосту вандали вже пошкодили бронзову фігуру гусака. Зігнули лапу, мабуть, хотіли відірвати від перил. Після реставрації скульптуру повернули на місце.