Розширене засідання Ради федерації профспілок Вінницької області провів її голова Микола Колесник.

Серед запрошених — члени Ради федерації, керівники членських організацій, народний депутат України Сергій Кудлаєнко, голови районних координаційних рад голів профкомітетів, голови профспілкових комітетів, члени Молодіжної ради та працівники апарату.

Розгядали питання захисту прав та інтересів членів профспілок у сфері оплати праці, працевлаштування молоді та плани на майбутнє. Під час обговорення люди висловлювали своє обурення щодо ситуації навколо вирішення проблем спілчан, які працюють в бюджетній сфері.

«Багато запитань від людей також до «Вінницяобленерго», тому що сьогодні неможливо елементарно під’єднатися до електроживлення», — сказав у своєму виступі один із представників профспілкової організації.

Голова Федерації профспілок області Микола Колесник наголосив, що в умовах проведення в країні реформ головним завданням профспілок є захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів спілчан, налагодження дієвого громадського контролю за додержанням законодавства про працю роботодавцями та органами влади усіх рівнів.

«Я, як і ви, бачу, як гарними політичними гаслами та лозунгами нас всіх намагаються переконати підтримати той чи інший політичний курс, та, на жаль, в більшості випадків це просто слова… Сьогодні я прийшов до вас не вперше і не востаннє і хочу сказати, що не буду нічого вам обіцяти, але точно зможу вам, точніше, всім нам, допомогти вирішити проблеми профспілчан. Використайте моє положення і мандат депутата Верховної Ради України заради вирішення проблем людей. Ми повинні це робити системно. Я не прихильник використовувати людей і підбурювати їх виходити на вулиці, на акції протесту, щоб на цьому попіаритись. Вважаю, що існують дієвіші методи.

Сьогодні планували поставити на голосування питання щодо обрання мене вашим представником у Верховній Раді. Це величезна відповідальність і кредит довіри для мене. В умовах масового популізму в парламенті я розумію, що багато зробити не вийде, тому пропоную підписати угоду про співпрацю, в якій будуть прописані конкретні пункти, що я маю виконати. Восени готовий прозвітувати перед вами. Формат співпраці, згідно з угодою, я використовую з 2009 року, і на сьогодні ми маємо угоди про співпрацю з 29 громадськими організаціями Вінницької області. Бачу цю співпрацю у кардинальних змінах підходу до роботи профспілок Вінницької області усіх рівнів, повинна розпочатись системна співпраця з органами як державної влади, так і місцевої у кожному районі, кожному селі, депутатами всіх рівнів, а також дуже важлива співпраця з засобами масової інформації. Потрібно, щоб люди бачили і знали, що ми робимо. Ви користуєтесь підтримкою людей на місцях. Пропоную не чекати, коли вас прийме чиновник, а самим, об‘єднавшись, йти у владу, йти у депутати, у сільські, міські голови. Сьогодні в умовах децентралізації ви маєте на місцях можливість допомагати людям. Переконаний, що, об‘єднавшись, ми зможемо реалізувати наші плани», — зазначив народний депутат Сергій Кудлаєнко.

У заключному слові голова ФПО Микола Колесник підтримав ініціативу народного депутата України.

Прес-служба