Великдень триває! Минулого тижня Вінниця на цілий день перетворилася на столицю українського писанкарства, бо вже уп’яте запросила усіх народних майстринь на свято «Великодня писанка».

Мальованки, «шкрябанки», «травлені», керамічні, сувенірні, видувні, повні та традиційні писанки заполонили «Плеяду». Сорок писанкарок з 17 областей України ще раз довели усім, що удосконаленню немає меж, представивши просто неймовірні шедеври. А ще — ділилися своїми знаннями, мудрістю та вмінням з усіма охочими, і столи для майстер-класів ніколи не були вільними, бо навчитися розмалювати яйце хотілося багатьом. Для роботи майстри використовували лише натуральні матеріали та спеціальні інструменти – писачки. Матеріал писанок не обмежується курячими, гусячими чи качиними яйцями. На страусячих яйцях можна було створювати цілі картини!

Але завжди у тренді оригінальні та унікальні подільські писанки, в котрих кожен знак чи символ має своє значення. І поки тривали майстер-класи, на сцені «Плеяди» звучали традиційні гаївки та веснянки. Під кінець дня організатори свята привітали майстрів України дипломами і вручили великодні кошики.

Тетяна Вербицька