Реабілітація для дітей віком від народження до 18 років здійснюється коштами держави. В реабілітаційному Центрі працює більше 100 фахівців, кожен з них може похвалитися історіями одужання дітей з інвалідністю, адже майже 20 років роботи «Променю», таких історій було чимало.

– Дуже важливо, щоб батьки починали займатися розвитком своєї дитини якнайраніше: реабілітація в віці від 0 до 3 років дає максимальний результат. У нас тут діти починають говорити, починають ходити, а ми раді допомогти, – розповідає директор Центру Віталій Григорович Донець.

Часто в «Промені» для дітей організовують різноманітні конкурси, змагання, колективні ігри, тренінги, все це дозволяє якнайкраще адаптувати дітей з інвалідністю до соціуму. Окрім реабілітологів, у Центрі працюють логопеди, дефектологи та психологи. Тут надають психолого-педагогічну, трудову, медичну та фізичну реабілітації для створення оптимальних умов щодо фізичного, психологічного та інтелектуального розвитку особливих дітей. Фахівці також забезпечують медичний супровід дітей з інвалідністю та дітей групи ризику.

З 2015-го року фахівцям Центру допомагає поставити на ноги дітей швейцарська «розумна машина».

– Вона підлаштовується під кожну дитину, запам’ятовуючи її параметри, і здатна коригувати навантаження відповідно до досягнутих результатів. Таких апаратів нового покоління, як «швейцарець» Rehatechnology G-EO system, в Україні усього чотири. Один працює й у нашому Центрі. І це унікальний шанс для маленьких пацієнтів буквально піднятись на ноги, — розповідають у реабілітаційній установі.

Важливо, що проходити реабілітацію тут можна не лише в умовах цілодобового перебування, а й амбулаторно. Діти з важкими формами захворювання отримують реабілітацію за такою формою облуговування як домашній патронаж. Фахівці Центру стверджують, що до них часто приїжджають пацієнти зі всіх куточків України. За рік вони приймають близько 1300-1390 дітей з інвалідністю.

У селах, на жаль, особливі дітки більшість свого часу перебувають вдома. І це дуже погано, адже якщо не втручатись в розвиток дитини, не займатись її лікуванням, то, на жаль, такі дітки мають недовготривале життя.

Для них «Промінь» має дві філії у районах Вінницької області (Козятин та Могилів-Подільський), розраховані на одночасне перебування 153 маленьких пацієнтів.

Для детальнішої інформації, як отримати реабілітаційні послуги у Державній реабілітаційній установі «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Промінь» для дітей з інвалідністю та які послуги реабілітації можна отримати, варто звернутись за тел: (0432) 67-27-30, (097) 749-05-44.

«Промінь» знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. В. Городецького, 10. Ел. адреса: promin1997@gmail.com