Затримано 54 особи…

Про це повідомив відділ комунікації ГУ НП Вінниччини.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Юрія Педоса, кілька сотень молодиків увірвались на територію підприємства, витіснили охорону. У відповідь на вимогу поліцейських припинити силові дії почали кидати каміння, застосували димові шашки.

Для припинення протиправних дій на місце події прибули додаткові сили поліції та спецпризначенці КОРДу. В результаті поліцейські затримали близько 50 осіб. Їх доставляють у відділки поліції для встановлення особистих даних та усіх обставин. Слідством буде надана правова кваліфікація діям затриманих.

Водночас. вже відомо, що цей господарський конфлікт із ознаками рейдерського захоплення ЦМК «Вінницький консервний завод» в активну фазу перейшов ще 6 травня… Коли невідомі особи в камуфляжі зайняли прохідну підприємства і не пускали туди депутатів місцевих рад Вінниці та області… А також орендарів складських приміщень.

До обіду 13 травня тривала гра нервів із конфліктними спалахами…

Але у понеділок близько 16.00 поліцію та депутатів від «Свободи», які активно долучились до цього конфлікту, невідомі зі за воріт заводу закидали камінням, пустили газ і димову завісу…

Вже на 20.00 понеділка стало відомо, що на заводу знаходяться 2-3 сотні молодих людей на спорті в балаклавах – так звані «тітушки»…

До 22.00 поліція готувалась до штурму та збирала сили – більше 100 бійців у шоломах, автозаки, спецпідпрозділ із зброєю…

І ввечері ця сотня поліцейських за участі спецпризначенців штурмували захоплену о восьмій вечора 8 гектарну територію консервного заводу на Старому місті…

Прямий ефір із цього штурму у Вінниці дивились більше десятки тисяч глядачів у соцмережах і за годину після стрілянини і команди «Лежати» частину молодиків із Вінниці, Києва та Білої церкви затримали… Але більшості вдалось втекти! Чому? І хто насправді тут рейдер? А хто із родичів нардепа тут власник чи співвласник через офшорний Кіпр читайте в “33-му каналі” 15 травня.

МАКСИМАЛЬНИЙ РОЗГОЛОС!!!Постріли, вибухи та пролита кров!Рейдерське захоплення Вінницького концервоного заводу!Місцева влада та особисто прем`єр зацікавлені! 90-ті повертаються на крилах Гройсмана!«Найбезпечніше та саме Європейське місто Вінниця»!

Андрій Гайдай 发布于 2019年5月13日周一

Тим часом на вул. Д.Нечая рейдери-забудовники збирають молодиків-спортсменів та неповнолітніх для чергового нападу на територію "консервного заводу". Ще 50 чоловік найманців їдуть зараз з Київа.Замовники нападу не соромляться залучати підлітків до протиправних дій, сподіваємось на належну превентивну реакцію поліції!

ВО "Свобода" у Вінницькій обласній Раді 发布于 2019年5月13日周一

Треба знати, що поліція була попереджена депутатами-свободівцями неодноразово про готуючийся рейдерський захват. Депутати, зі своїх джерел надали повну інформацію про те, скільки і звідки, і на чому прибудуть тітушки. Поліція також знала, хто замовник рейдерського захоплення. Але правоохоронці бездіяли!Навіть, коли відбувалося захоплення, поліція бездіяла 2 години, що надало більшості злочинцям час потікати! Як результат- з більше, як ТРИСТА тітуханів затримано 50 чоловік!!!!Може, в когось є іллюзії, що замовника покарають?!?

Валерій Скрипченко 发布于 2019年5月13日周一

Валерій Скрипченко 发布于 2019年5月13日周一

Андрій Вигонюк 发布于 2019年5月13日周一