– Наші оперативники дізнались, що цей засуджений користується мобільним телефоном, який йому перекинули через паркан. Цей громадянин й заморочив голову своєму знайомому, що може дешевше, ніж на СТО, відремонтувати його авто «Форд». Мовляв, машину забере друг, а після ремонту повернуть власнику. Засудженому допомагав колишній наш співробітник. Він близько трьох років проходив у нас службу молодшим інспектором, характеризувався досить негативно та врешті був затриманий, – розповів начальник ДУ «Літинська ВК (№ 123)» Микола Кліщук. – Його осудили і звільнили зі служби.

Засуджений знайшов із ним спільну мову. Саме наш екс-працівник поїхав та забирав автівку — наче на ремонт. Згодом засуджений ще декілька разів обманював потерпілого, що той перерахував йому кошти буцімто за ремонт та запчастини на авто. Потерпілий перекидав кошти на різні карткові рахунки…

Загалом, збиток склав близько ста тисяч гривень. Близько року потерпілий очікував на повернення автомобіля, аж поки не звернувся до поліції. Втім, автомобіль досі не знайшли. Він перебуває у всеукраїнському розшуку. Кримінальне провадження відносно ув’язненого вже скеровано до суду.

– Засуджений родом з Вінниччини. Йому 30 років, він відбуває у нас покарання з початку січня 2016 року. Раніше судимий за шахрайства та крадіжки, — каже підполковник внутрішньої служби Микола Кліщук. – Нині він пояснює, що не причетний до вчинення злочину. Ми ізолювали даного засудженого від решти в’язнів і пильно спостерігаємо за ним.