Тема заходу «Вишиванка – твій генетичний код». Свою ідентичність українці знаходять у піснях, обрядах, мові, звичаях, і у вишиванках.

На зустріч з майстринею зібралися члени клубу «Господарочка», які не байдужі до української вишивки. Майстриня володіє багатьма техніками вишивки, але в рамках започаткованого проекту популяризує«Відродження традиційної східно – подільської сорочки у Бершадському районі».

Орнаменти вишивки, окрім естетичної, виконують також символічну, оберегову функцію і дають нам уявлення про світогляд наших предків.Поєднання високої майстерності, неперевершеного естетичного смаку та змістовного наповнення роблять вишивку Східного Поділля унікальним надбанням української та світової культури.

Оксана Миколаївна провела майстер – клас з вишивання низзю,розповіла про цю техніку, одну з найдавніших та основних на Поділлі.Сорочка, вишита низзю, надзвичайно делікатна своїми орнаментами, вона зачаровує людське око. Дуже добре, що є такі люди, як Оксана Миколаївна, які вивчають та вишивають цією технікою, і свої знання та вміння передають іншим, адже це наші традиції, наша культура.Живопис нитками – саме так можна охарактеризувати сутність техніки в якій виконані роботи майстрині. У вишивках Оксани Миколаївни є точність, вивіреність, досконалість, яка відтворює гармонію, красу, кольоровість, ошатність і потужність матеріалу.

Поціновувачі мистецтва майстрині, є далеко за межами нашої країни, адже роботи її унікальні по своєму задуму та відтворенню.

Бібліотекар з обслуговування дорослих читачів Катерина Нагірняк ознайомила присутніх з презентацією книжкової виставки «Народжені у вишиванках».

Післязустрічі з Оксаною Миколаївною Шуляр з’явилось відчуття відродження чогось рідного і забутого, що необхідно пам’ятати, щоб постійно живитись тою красою і естетикою, що подарували нам предки.