У компанії «Вінницяміськтеплоенерго» пояснили, що Національна комісія, котра здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, вирішила відкласти це рішення, бо Кабмін ще не затвердив ціну на газ. А вінницькі тепловики просили підвищити тариф аж на 33%, аргументуючи це зростанням мінімальної зарплати, підвищенням вартості холодної води, газу та електроенергії.

Між тим, радіти рано, бо підвищення таки буде, хоча й не таке відчутне, адже НКРЕКП завжди трохи зменшує тарифи на користь населення. І якщо у травні це підвищення ми ще не відчуємо, то вже з початком нового опалювального сезону цифри у платіжках нас знову неприємно вразять. Але навіть за старими тарифами рівень розрахунків вінничан за спожиті комунальні послуги вкрай низький — всього 23%, а постачання вже перевищило 150 мільйонів гривень. І поки вінничани думають, платити чи не платити, юридично-договірна служба теплопостачальної компанії взялася до справи, і невдовзі боржників чекають неприємні моменти накладання арешту на майно. Наприклад, на автомобілі та гаражі. А ще — заборона виїзду за кордон.

Є ще один дієвий метод боротьби з боржниками, котрий планують застосовувати тепловики — це відключення від послуг цілими житловими будинками, де всі мешканці мають борги. І такі випадки у Вінниці вже є, мешканців таких будинків-неплатників вже попередили про відключки.

Ілона ВАЛЬТЕР