Жахлива трагедія сталась у Харпачці Гайсинського району. Неподалік села посеред дороги друзі знайшли скривавлене та понівечене тіло Сергія Заболотного. Здавалося, що у нього була переламаною кожна кістка, понівечені внутрішні органи.

Невдовзі з’ясувалося, що юнака переїхали автомобілем та покинули помирати. Зрештою, правоохоронці знайшли горе-водія, ним виявився 22-річний житель сусіднього населеного пункту. Але він свою вину заперечує, мовляв, переїхав вже неживу людину. Натомість жителі поза очі розповідають, що того весняного дня він їхав у компанії з відпочинку і був п’яним. Рідні та близькі Сергія важко переносять втрату і не вірять, що зможуть дізнатись правду… Усі подробиці нам розповів старший брат покійного Іван, який нині проходить строкову службу і обіцяє до кінця боротись за справедливе покарання!

– Буквально за тиждень до біди Сергій відсвяткував 20-річчя та мав багато планів у житті. Після закінчення ПТУ у Теплику він працював у лісництві. Людиною був спокійною та товариською. Того дня ми посвятили паски, і Сергій ввечері пішов у сусіднє село Ярмолинці на дискотеку. Додому назад треба було пройти сім кілометрів. Близько четвертої ранку брата ще бачили знайомі, він рухався у напрямку Харпачки. Та вже за півтори години його мертвим на дорозі знайшли друзі, з якими домовлялись їхати на рибалку. Тіло було настільки понівеченим, що місця живого не було — голова розбита, внутрішні органи пошкоджені. Наче хто кинув його у м’ясорубку. Валялись туфлі у різних боках та осколки від передньої частини бампера, — із сумом каже брат загиблого Іван Заболотний. — За 10 кілометрів від місця у полі знайшли покинуту іномарку з польською реєстрацією. На сидінні лежала барсетка із грішми та правами. Завдяки цьому і вдалось знайти винуватця — 22-річного Романа. З’ясувалось, що він був у машині не сам, а з товаришем та трьома жінками. І, як мені відомо, усі були нетверезі, їх навіть сплячими бачили біля одного із магазинів. Впевнений, що вони бачили, як переїхали мого брата, але зараз роблять вигляд, що це не так. Мовляв, подумали, що наїхали на мішок. Скільки б вони не прикривали вбивцю, правда все одно стане відомою… І перед законом доведеться відповідати кожному.

Сам підозрюваний Роман вину підтверджує, але по-іншому трактує інцидент.

– Так, я наїхав на людину, але мертву. Тіло було посеред дороги, і не встиг повністю загальмувати, бо близько побачив. Тому трохи зачепив хлопця.

У прес-службі поліції повідомили, що за даними фактами відкрито кримінальні провадження — порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, та залишення в небезпеці. Таке правопорушення карається ув’язненням терміном до 8 років.

– За попередньою інформацією, на узбіччі дороги між селами Ярмолинці та Степашки рибалки виявили труп чоловіка з тілесними ушкодженнями та викликали поліцію. За попередніми висновками експертів, хлопець мав тілесні ушкодження, характерні для ДТП. Поліцейські знайшли в десяти кілометрах від місця події залишений автомобіль «Опель Вектра» з пошкодженнями. А вже за дві години розшукали та затримали водія іномарки, який втік з місця події. 22-річного жителя району освідували на стан сп’яніння – він виявився тверезим. Хлопець пояснив, що після наїзду на чоловіка злякався та втік.

Наразі призначено комплексну судово-медичну експертизу, яка визначить причину смерті загиблого.

Ми слідкуватимемо за розвитком ситуації.

Віталіна Трудько

Сергій із племінницею