«Гарячою точкою» на карті Вінницького району останніми днями стало селище Славне, що входить до Стрижавської селищної ради.

Нагадаємо, у минулому номері ми розповідали про анархію, що тут панує. Частина жителів звинувачує у «самоволці» власників невеликого магазинчика, зведеного без дозволу на оренду землі. Невідомі «анархісти» вночі перекинули домкратами цей торговельний заклад, до речі, єдиний на території Славного.

– Садово-городнє об’єднання Славне діяло з 1988-го року, — розповіли у редакції місцеві мешканки Вероніка Шаповалова і Зінаїда Карповець. — А у 2017-му без зборів і без згоди 647-ми садівників-городників воно було начебто самоліквідоване, підписи поставили всього 90 осіб. Магазинчик-МАФ був відкритий ще у 2015-му, податки на землю ми акуратно платимо. Незрозуміло, чому ж він вважається незаконним?

Зараз у Славному живе багато сімей з дітьми, пенсіонери. Надворі 21 століття, а ми не маємо де купити хліба! Потрібно їхати до Вінниці (квиток — 32 грн.) або до Сосонки, Коло-Михайлівки (квиток — 10 грн.) То скільки цей хліб буде коштувати? 162 підписи на підтримку цього МАФу ми послали у Стрижавську с/раду, Вінницьку р/раду, Вінницьку РДА, у поліцію. Відповідь одна: Славне знаходиться за межами населеного пункту, проект землеустрою до цього часу не виготовлений.

Вся проблема полягає у дозволі на оренду 0,5 сот. землі! Після скарг Жарика та Івчука до нас завітали депутати селищної ради, яких ми раніше в очі не бачили. Ми розуміємо, що хтось хоче відкрити ще один магазинчик на цьому ж «п’ятачку». Ми не проти, хай буде конкуренція, це тільки краще для покупців! Але навіщо лити бруд, ображати людей, які працюють поруч, перекидати їхній МАФ? Тим більше, витворяти таке у поминальні дні, коли всі люди провідують рідні могили на кладовищах…. – скаржаться жителі Славного.