На початку травня в Чехії відбувся фінал Міжнародного дитячого конкурсу краси і дизайну в індустрії моди «INTERBRILLIANT WORLD Spring 2019». Особлива вінничанка перемогла у ньому.

Вперше за всю історію в ньому брала участь дівчинка із синдромом Дауна – 13-річна вінничанка Марійка Гнатик. Дівчинці не лише вдалось гідно представити нашу країну, а й отримати перемогу та три титули – топ-модель, талант та приз суддівських симпатій за найкращий рок-образ! Як талановита школярка впевнено ламає стереотипи, нам розповіла її мама.

– Донечка вже має досвід виступів на сцені перед публікою, неодноразово брала участь у показах та соціальних проектах. Під час одного із них – «Планета Сонячних Зайчиків» — її помітила представниця чеського конкурсу в нашій країні. Запропонувала спробувати свої сили у відбірковому турі в Києві. Було п’ять виходів-дефіле від різних дизайнерів, то ж потрібно було увійти в образ та показати себе як модель. Марійка гарно впоралась із завданням, виграла у номінації «Підкорення вершин» та путівку на участь у «INTERBRILLIANT WORLD Spring 2019» (категорія початківці), — каже мама Тетяна Гнатик. – Сама підготовка до конкурсу була досить насиченою та відповідальною. Домовились за приміщення та відзняли усі виходи донечки на відео, що дозволяло взяти участь у змаганні віддалено, не приїжджаючи на місце. Марійка демонструвала дві вечірні сукні від відомої дизайнерки Олени Білик, одягнула віночок ручної роботи та звернулась до журі англійською та українською мовами. Одяг для рок-образу нам створила вінничанка Марина Григорцева. Щодо номеру талантів, то Марійка із партнером, з яким займаються у студії «Вдохновение», продемонстрували спортивно-бальні танці. Дуже щасливі, що вдалось не лише перемогти у своїй віковій категорії, а й здобути три титули. Коробку із короною та дипломами ми вже отримали і ми з донечкою дуже щасливі. Марійці вкрай важлива підтримка людей. Своїм прикладом хочемо показати іншим батькам «сонячних діток», аби не боялись і теж пробували себе у конкурсах та фестивалях.

Відзначимо, що Марійка Гнатик навчається у п’ятому класі школи №31 за індивідуальною програмою, захоплюється моделінгом, мріє стати фотографом, професійно займається танцями у студії «Шахіна» та зі своєю наставницею Діаною Подолянчук мають чимало нагород. Мама дівчинки є співзасновником ГО «Вінниця ДАУН СИНДРОМ» і разом із однодумцями займається максимальною соціалізацією таких діток і відстоює їхні інтереси у суспільстві.

Вікторія Снігур

Дівчинку у всьому підтримує мама