На початку травня у чеському містечку Пльзень відбулись відбірні міжнародні змагання з кульової стрільби.

Поборотись за нагороди приїхали учасники із Польщі, Німеччини, Росії, Норвегії, Угорщини та інших. Збірну України представляли і вінницькі спортсмени, яким у результаті вдалось здобути аж чотири медалі.

Валентина Гончарова, яка працює тренером у дитячо-спортивній школі з кульової стрільби на «Локомотиві», у вправі ГП-12 завоювала «срібло». І тепер отримала шанс знову поповнити скарбничку нагород, адже влітку вінничанка вирушить на перший в історії чемпіонат Європи по стрільбі з малокаліберної зброї, що пройде в Угорщині.

– Чесно кажучи, боротьба за медаль була напруженою. Не лише через сильних і достойних суперників. Коли ми стріляли, дуже було холодно, — зізнається Валентина. — Все це відбувалось на вулиці при температурі +5 градусів, а по відчуттях — напевно, 0. Дорога зайняла 34 години, дуже довго стояли на кордонах. Але результатом ми задоволені й працюємо далі.

У вправі МП-6 третє місце посів і вінницький тренер Денис Мустафаєв, який виховав чимало чемпіонів.

А ось 17-річний Данило Даниленко хоч ще рахується юніором, вже виступав за дорослих. Учень Вінницької школи №22 продемонстрував вражаючий результат — «золото» у вправі ГП-12 та «срібло» у ВП-12, 50 метрів. Готував хлопця заслужений тренер України з кульової стрільби Костянтин Лядишев. Зараз Данило готується до чемпіонату України «Поліське полювання», який пройде у Чернігові. Далі будуть такі ж змагання у Вінниці, а влітку — чемпіонат Європи.

Додамо, що у березні вінничани Валя Гончарова та Данило Даниленко із чемпіонату Європи-2019, який пройшов у Хорватії, привезли 3 золотих та 2 срібних медалі. Тоді на пероні вокзалу їх зустрічали рідні, друзі та наша газета.

Вікторія Снігур

Валя Гончарова (ліворуч) радіє перемозі
Данило має багато перемог