Загалом у цій установі вже є рішення на стягнення з боржників “Вінницяміськтеплокомуненерго” 16 мільйонів заборгованих грошей.

Прес-служба комунальної установи каже, що серед споживачів КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» боржників чимало. Серед 95-ти тисяч абонентів знайшлися майже 20 тисяч вінничан, на рахунках яких накопичився борг від 100 гривень і аж до 285 тисяч! Доводиться проводити роз’яснювальні душерятівні бесіди з боржниками. А коли й вони не допомагають — доводиться звертатися до суду, а вже згодом до справи беруться судові виконавці. Це вони стягують борг примусово, обмежуючи злісним неплатникам виїзд за кордон, накладають арешт на майно і конфісковують автомобілі.

Так от, за порівняно невеликий відрізок часу назбиралося 14 арештованих автівок, котрі держвиконавці планують виставити на аукціон, щоб виручені гроші віддати комунальникам-тепловикам.  Та це — дрібниці. Арешт можуть накласти і на нерухомість, котра належить боржнику. І наслідки можуть бути зовсім кепські… Тому, перш ніж перейматися питанням “платити чи не платити” тепловики радять боржникам єдиний правильний вихід — домовлятися. А ще краще — вчасно розраховуватися за комунальні послуги.

Ілона Вальтер