Там провели обласну дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Джура – 2019». Вимог для учасників небагато – вік від 13 до 16 років та міцне здоров’я. Адже завдання, які довелося виконувати школярам – навіть не всім дорослим під силу. До військово-патріотичної гри долучилися і нацгвардійці військової частини 3008, які навчали, а згодом оцінювали юних патріотів. Військово-патріотична гра зібрала понад 300 вінницьких школярів, які щодуху доводили, що вони найкраще в області вправляються зі зброєю, марширують та надають невідкладну медичну допомогу.

– Наше завдання було навчити учасників, як надавати першу медичну допомогу при пораненнях, зупинці дихання, критичних кровотечах та переломах за допомогою засобів, що використовуються у Національній гвардії України. – розповідає начальник медичної служби військової частини 3008 капітан Вадим Кириченко. – Також практично діти відпрацьовували елементи евакуації поранених на ношах. А ми в свою чергу згодом оцінювали, як вони засвоїли навчальний матеріал».

Учні не лише синхронно виконували команди на плацу і крокували “в ногу”, а й співали. Учасники гри – це учні 5-10 класів. Більшість вже визначилася – будуть військовими, тому патріотичну гру “Джура” сприйняли як до армійське випробування. Тут все було по-справжньому. Техніка, зброя. Автомат Калашникова ці юні патріоти розбирають всього за 25 секунд, кажуть гвардійці.

Переможці обласного конкурсу – команда Корд – поїдуть на всеукраїнські змагання, що відбудуться у Дніпрі.

Віталіна Володимирова