Зараз на території громади здійснюють господарську діяльність підприємства. 25 фермерських господарств, 26 фізичних осіб-підприємців, 2 комунальних господарства та 7 релігійних громад. Село Краснопілка відоме не лише через своє зручне розташування біля автомагістралі, а й завдяки красі своєї навколишньої природи.

Днями туди завітала команда Сільського Ревізору, аби перевірити як розвивається ОТГ.

– В першу чергу нам розповіли люди, що це село заснував польсько-литовський князь Адам Чарторийський, коли, об’їжджаючи свої володіння Гайсинського ключа, вирішив з кожного села, яке належало йому, взяти сім’ю і поселити їх на красних, тобто гарних, полях. Наша команда почала ревізію Краснопілки з її адміністративного серця — сільської ради. Коли ми зайшли туди, то не повірили власним очам: усюди прозорі двері та великі вікна, що дозволяють людям, які звернулися з важливою справою чи питанням, контролювати процес роботи державних службовців. Відчуття, що потрапили до Європи, що ми — Європа. Відкритий простір — одна з провідних ідей, яку втілили в будівлі сільської ради. Катерина Романенко майже все життя працює у державній сфері. Її вже втретє обрали сільським головою. Раніше вона двічі керувала селом Нараївкою, але цього разу — Краснопільською територіальною об’єднаною громадою, яку було створено в жовтні 2017 року. Зросли повноваження, але й відповідальності додалося. У Краснопілці в центрі біля школи планують зробити красивий сучасний парк, але це вже наступного року, бо з усіма планами впоратись раніше просто ніяк. Проте досі не до кінця вирішено проблему з об’їзною дорогою та водогоном. Також жінка зазначила, що в планах є й будівництво коротких доріг із твердим покриттям між селами громади, адже зараз вони польові. Одну з них — у бік Нараївки, протяжністю близько 11 кілометрів, вже наполовину проклали. Субвенції надходили і з державного забезпечення, і з місцевого бюджету, – розповіла команда Сільського Ревізору. – Завдяки комунікації сільської ради з усіма мешканцями села формується комфортний мікроклімат у громаді та знімається соціальна напруга. Команда Сільського Ревізора вважає, що якісної стабільності можна досягти лише в процесі постійних змін та самовдосконалення. Наш світ постійно розвивається, тому люди не можуть дозволити собі стояти на місці. Ми завжди боїмося змін, бо, не дай Боже, буде ще гірше, та відкидаємо можливість покращення ситуації. Сільський Ревізор дякує Катерині Романенко за її плідну роботу. Загальний бал села — 37 із 40 можливих.

Нагадаємо, що Сільський Ревізор оцінює кожен об`єкт соціальної інфраструктури в селі: школу, дитячий садок, фельдшерський пункт, амбулаторію, пошту, сільську раду, будинок культури, бібліотеку, музей, стадіон, магазин, ферми, підприємства. Досліджує стан доріг, вуличного освітлення, чистоти узбіч, водойм та ін. Публікує сільський бюджет, показує звідки приходять «соціальні кошти», куди і як витрачаються.

Валентина Лісова