В останні дні своєї каденції колишній президент П. Порошенко видав Указ про присвоєння звання «Заслужений працівник культури України» Г. Терлецькому — начальнику відділу культури Липовецької РДА.

Здавалося б, все добре, повинні радіти за свого земляка, гордитись ним. Однак багато людей, які звертались і звертаються до мене, зовсім по-іншому сприйняли цю новину. Люди запитують, за які особливі заслуги гарант присвоїв таке високе звання? Можливо, за написані пісні, музику тощо? За сумлінне виконання посадових обов’язків?

Можливо, бо сумлінно агітував концертами, і не тільки, при виборчих кампаніях нардепів-мажоритарників, президентів В. Януковича та П. Порошенка. Був чи не найактивнішим організатором поїздок працівників культури на антимайдан, за що активісти-революціонери палили шини під Будинком культури, вимагаючи звільнення

Г. Терлецького, який багато місяців перебував на лікарняному, чим уникав народної люстрації, ще й заробив пенсію інваліда (у 2018 році отримав 19 834 гривні пенсії).

Люди запитують, яким чином керівництво РДА, яке прийшло до влади на революційній хвилі, з патріотичними гаслами «Жити по-новому», подавало клопотання з діючим народним депутатом про присвоєння цього звання. Невже підлабузництво, корупція вище людської моралі? Чи це звання стало авансом за підтримку на наступних парламентських виборах? Бо на цьогорічних президентських виборах пан Терлецький вже відзначився переслідуванням членів дільничних виборчих комісій, які представляли Володимира Зеленського, погрожував звільненням з роботи тих, які не відмовлялись вийти з членів ДВК.

Мені не більше всіх треба, але я не можу миритись із брехнею, лицемірством та підлабузництвом. Йде війна, проливається кров, щоденно гинуть кращі сини і доньки, а у нас наче нічого не відбувається, лише б залишитись при своїх коритах, без моралі, без совісті, без культури.

М. Грушко,
батько загиблого Героя

Від редакції. Ми звернулись за коментарем до начальника відділу культури Липовецької РДА Геннадія Терлецького. Він пояснив, що усі ці наведені у листі звинувачення на його адресу не відповідають дійсності. Крім того, наголошуємо, що він, згідно з законом про свободу слова, може скористатися правом на відповідь.