Нацгвардійці не лише достойно відбувають службу, захищають наш мир та спокій, а й вміють смачно випікати.

Подробиці нам розповів 28-річний Євген Салінко із Козятина, який займає посаду кухаря господарчого відділення та солдатської їдальні. Найбільший коровай, який випікав, важив шість кілограмів!

– Моя мама працює вчителем, а тато — офіцер. Як бачите, до кухні ніхто не має відношення, а ось мені змалечку подобалось готувати. Після школи навчався у Козятинському залізничному технічному училищі на кухаря-кондитера. А останні два з половиною роки перебуваю на контрактній службі військової частини 3008 і про свій вибір жодного разу не пожалкував. Для військових готуємо солянку, розсольник, різноманітні супи. Але найбільше мене хвалять за борщ, бо виходить апетитним та смачним. У 2017 році ми зібрались із колективом кухарів та вирішили приготувати коровай для побратимів, які повертаються із зони бойових дій. Начальник їдальні нас підтримав, тим паче є борошно, яйця та всі необхідні продукти. Рецепт знайшов у записнику, свого часу його розповіла моя бабуся. Щодо інгредієнтів, то це військова таємниця. Але це виключно натуральні та якісні продукти.

А щоб виріб мав яскравий смак та аромат, додав ванілін, корицю та родзинки. Замішуванням тіста на коровай займався особисто я. Прикрасили виріб присипкою, можна тризубом, квітами чи квітами із тіста. Готували у печі, і все вдалось. Побратими оцінили та дякували. Вважаю, що секрет смачної випічки у тому, щоб було натхнення і ніхто не зіпсував настрій. Тісто любить радість та посмішки. Та й не варто забувати, що кращі кухарі у світі — це чоловіки.

За словами керівника прес-служби частини Анни Лазуренко, нацгвардійці випікають смаколики виключно для своїх потреб. Із ними зустрічають хлопців із зони ООС, пригощають на свята.

Віталіна Трудько