Резонансна справа про фальсифіковані ліки для онкохворих триває. Нещодавно апеляційний суд вирішив залишити під вартою одну з підозрюваних, котра упродовж 2018 року збувала фальсифіковані ліки для пацієнтів Подільського регіонального центру онкології. Щоправда , визначив заставу майже 580 тисяч гривень, котру вона одразу ж і внесла.

У прес-службі апеляційного суду розповіли, що підозрювана через оператора «Нової пошти» у сторонніх осіб придбала фальсифікований лікарський засіб «Реддитукс». А потім за великі гроші збувала його онкохворим. Зрозуміло, жодних документів, зокрема, про походження медикаменту та сертифікатів якості жінка не мала. Більше того, слідчі з’ясували, що вказана на упаковці ліків фармацевтична компанія цей препарат ніколи не виготовляла.

Тому правоохоронці цілком аргументовану підозрюють 45-річну вінничанку у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 321-1 Кримінального кодексу України, тобто перевезення, зберігання з метою збуту та збут завідомо фальсифікованих лікарських засобів, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

За словами прокурора, невдовзі буде оголошено підозру й іншим особам.

Ілона Вальтер