Ось, наприклад, сьомий Вінницький Апеляційний адміністративний суд, крім того, що вже четвертий рік поспіль одягає новонароджених Вінницького району в перші вишиваночки, цього разу провів флешмоб «Феміда у вишиванці». Це така розмальовка для дітей, де Феміда зображена у різному українському національному вбранні.

Свою першу сорочечку-оберіг від суддів отримав Іванко Юрець з Вінниці. Його ж сусідка по палаті – жителька Красного Вінницького району — з’явилася на світ днем раніше. Їй подарували цілий комплект: пелюшку, платтячко і шапочку. Варто додати, що з 2017 року судді збирають колекцію світлин однорічних малюків, вбраних у вишиванки від працівників ВАС.

Цьогорічний День вишиванок став святом і для семи новонароджених калинівчан. Чотирьох хлопчиків і трьох дівчаток, які з’явилися на світ у Калинівському пологовому будинку, одягнули у вишиті сорочки. Акцію «Народжені у вишиванках» тут започаткували з ініціативи редактора журналу «Вінницький край» Вадима Вітковського та заступника головного лікаря Калинівської ЦРЛ Людмили Яремчук.

А у самісінькому центрі Вінниці, біля вежі юні таланти співали, танцювали влаштовували майстер-класи і навіть показували бойовий гопак під дуже сучасну і стильну українську музику. Неподалік дивували артистичними талантами студенти торгово-економічного університету. А Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж вже втретє влаштовував просто неба «Вишиванку-фест». До нього долучилися й інші вінницькі коледжі. На гостей свята чекала «бомбастична» програма, хедлайнером якої став неординарний та харизматичний Богдан Совик, а спеціальними гостями – народний артист України Павло Зібров та боксер, інтерконтинентальний чемпіон Роман Головащенко.

Тетяна ВЕРБИЦЬКА