Так ось, саме цей лікар, власник однієї з приватних клінік міста, і робив моїй дочці ту злощасну операцію. Вона теж лікар. Але так, як поставився до неї її колега — це просто жахливо.

У 2018 році доньці зробили операцію. Спочатку ніби все було добре, але незабаром вона знову почала почуватися зле. Ось тоді й порадили нам цього гарного лікаря. Він сказав, що знову потрібно робити таку ж операцію. Ми пояснювали, що вже така була і вона не дала бажаного результату. Донька погоджувалася навіть на радикальну операцію з видалення усіх жіночих репродуктивних органів. Але лікар наполіг.

Після операції зробили аналізи. В онкодиспансері сказали негайно робити операцію з видалення. Ця новина вбила усіх. На шосту добу доньку виписали з лікарні з температурою 37,8 градуса. Вона не могла самостійно встати з ліжка. Через тиждень температура ще піднялася. Донька зателефонувала лікарю, пояснила ситуацію, просила призначити антибіотики. Але лікар запевнив, що це нормальна реакція організму на таку операцію. Ще через кілька днів температура піднялася майже до 40, стан погіршився. І знову звертаємося до захваленого усіма лікаря. А він… послав нас до спортзали…

Донька самостійно пройшла УЗД, виявили інфільтрат черевної порожнини. Але суперлікар її навіть не прийняв, і вона марно сиділа в нього під кабінетом дві години. А потім її у надважкому стані госпіталізували до гінекологічного відділення «Пироговки», провели обстеження і виявили сепсис. Вона увесь цей час носила в собі гній…

Лікарі миттю взялися до лікування, бо вона могла померти будь-якої миті. 12 днів боролися вони за її життя, провели ще одну операцію. Знову були витрати, але головне — доньку врятували справжні професіонали. А той захвалений лікар навіть не поцікавився, що з пацієнткою, і не вибачився.

Дуже сумно, що у нас з’явилися доценти-зірки, які заради слави ніколи не визнають своїх помилок і готові йти по трупах своїх пацієнтів. Мені, як мамі, захотілося подивитися йому у вічі і запитати, чи спокійно він спить? Чи його совість часом не мучить? Найстрашніше те, що тепер він точно не відповідатиме за свої помилки, бо проводитиме свої операції за допомогою робота «Да-Вінчі» і все буде списувати на машину.

Так, у кожного лікаря стаються помилки. Але треба вміти їх визнавати і вчасно виправляти. Але цей лікар, котрий мало не довів до смерті мою доньку, не був покараний: ні морально, ні матеріально.

Моя донька вже чотири місяці перебуває на лікарняному. А вам вибирати, чи варто йти за порятунком до такого лікаря.

Любов Іванівна,
вінничанка