Нещодавно у Польщі відбувся міжнародний конкурс з географії європейських країн. У заході взяли участь команди з України, Словаччини, Литви, Латвії, Польщі, Молдови, Грузії, Естонії. Україну представляли учні Козятинського залізничного училища : Котов Віталій та Токар Ліна (викладачі: Плис А.А., Рожновська А.П., Прокопчук В.В.).

Сам конкурс відбувався у три етапи. У першому змаганні учні презентували країни Європи, які для них були визначені організаторами: розташування на карті, населення, промисловість, культуру та розповідали цікаві факти про країну. Другим етапом було тестування на знання географії європейських країн. Третій етап передбачав роботу з контурними картами. За це завдання Ліна Токар була нагороджена дипломом за зайняте ІІІ місце. А в командній роботі за рішенням журі учні були нагороджені Сертифікатом та зайняли IV місце.

Крім цього, було проведено засідання керівників партнерських навчальних закладів, у якому взяли участь директор училища та заступник. Було розглянуто питання подальшої співпраці між закладами та розвитку партнерських відносин.

Валентина Лісова