25-26 травня відбулось святкування Дня міста Бара — 2019. тисячі жителів та гостей розважали майстри, які проводили різноманітні майстер-класи. Почали з урочистої святкової костюмованої ходи, яку очолила справжня КОРОЛЕВА БОНА – переможниця конкурсу косплею, оголошеного міською радою. Було проведено круглий стіл зі збереження пам’ятки архітектури національного значення «Барська фортеця» за участі провідних фахівців з реставрації та збереження культурної спадщини. А для любителів спорту подарунком став всеукраїнський турнір із баскетболу.

Для малечі влаштували організатори свято «БАРсики із виступами найменших артистів міста та сюрпризами. Вокальний конкурс «Пісні над Ровом» зібрав виступи місцевих зірок, а також локації зі смачними стравами та цікавими виставками, середньовічні цікавинки від клубу «Сварог» та справжнє «Чаювання з королевою». А ввечері присутні відвідали гала-концерт «РізноБАРвний день народження» за участі кращих виконавців та колективів міста. Особливо припала до душі програма від унікального інструментального гурту «Págoda». Цьому чудовому колективу підкорилася не лише рідна Вінниччина, а й консервативна Європа та екзотична Азія!

Додамо, що у вересні минулого року Барська міська рада скасувала розваги з нагоди Дня міста. Рішення ухвалено у зв’язку з передчасною смертю земляка Олександра Шипи на Донбасі.

Валентина Лісова