Якби казку про Фарбованого Лиса екранізували, її знімали б в Україні. Бо так перефарбовуватись і надягати червоні чи зелені шкарпетки, сині чи помаранчеві, прогинатись і запевняти в любові переможців політперегонів можуть лише у нас.

Отож, сьогодні за Ваші рекордні до 80 відсотків повилазили в зелених футболках усі. Хто пішов, кого пішли, люстрували, звинуватили, заслали, завербували… Що там іще?

Вони повертаються, і для багатьох це останній шанс вилізти з небуття. Проканає! Бо молодий виборець що знає з тих часів? Головне – перепустка – команда ЗЕ! Вже тиждень спілкуюсь з вашими соратниками, щоб скласти картину лекторату в області: один – явно проросійський. Він любить не Вас – хоче дружби з Росією і навіть повернення СРСР… – але Ви місток, щоб повернутись в політику, і для цього, кажуть, створює «сітку» на окрузі. Вона коштує десь 12 млн. Але він пройде до ВР за будь-які гроші – кажуть аналітики… і фіг його знає – може, там будуть гроші із російським слідом.

Інший – відомий “авторитет” криміналітету 90-х – грошей кури не клюють. І він їх не жаліє – бо свого часу його викинули з обойми влади. І він готовий засіяти округ.

Інший явно політичний дисидент – без копійки грошей, але голосував за Вас, бо 2 роки довелось мотати термін через подертий портрет Порошенка. На Вінниччині його знають. Але грошей ніхто не дає на вибори!

Ще один – представник відомої у Вінниці Ради Майданів Вінниччини.

І він за Вас, бо та влада “вінницьких” явно не милувала його і соратників, а як йому було поряд з нею під пресом, коли всюди схеми – від прокурорських до псевдогромадських – знають лише такі ж самі вінницькі опозиціонери! І у нього грошей немає – але є авторитет!

Та кому все це потрібно в поспіху? А мажоритарка без грошей не буває!

Є ще інші типажі, які – Ви добре знаєте. І Ви їх об’єднаєте?

І зараз, без потрібних реформуючих і доленосних для України законів, які ви могли б ще із цією ВР спробувати провести, як і заявляли, посунувши вибори до парламенту на якийсь місяць-два – нового виборчого закону із відкритими списками, імпічменту, інших проголошених вами – ВИ САМІ СЕБЕ ЗАГАНЯЄТЕ В КАПКАН.

Який – спробую коротко і популярно пояснити. Як думаєте, ті, хто піде від мажоритарки і засіє там її своїми мільйонами, захочуть залишатись «голими, босими реформаторами», відданими ЗЕ? Вони ж захочуть повернути потрачене. А тепер погляньте, яка Вам у спину дихає сила – друга по рейтингу? Так, ті, що «За життя». Ви з ними не будете об’єднуватись через ідеї? Ви, може, і так! А ваші мажоритарники? Завтра вже у парламенті, куди стовідсотково пройдуть сили «життєлюбів» із проросійською ідеологією, манну з неба будуть готові сюди завезти – ну, принаймні вагони газпромівських бабок точно! Як думаєте, куди шмигне ваша вагома половина мажоритарників? Тих, настрої яких я описала вище? Десь так через півроку – рік? А може, і раніше? Вони проведуть Вами обіцяні закони?

Думаєте, Ви знову розпустите цей «неслухняний» парламент?! Розпустите?

Та дідька з два…. Вони вже з командою «За життя» таку «кааліцію», зацементовану на «русских бабках», збудують, що той закон про Ваш імпічмент сплете, ймовірно, лапті Вам та команді ЗЕ-реформаторів! А вони міцно укріплять проросіську ВР, і буде повернення куди?…

Отож, якщо Ви дійсно не хочете цього і вас дійсно болить душа за свою країну –поступіться цими двома місяцями, дотисніть закон про відкриті списки, позбудьтесь мажоритарки, яка в Україні стала корумпованою до самого коріння. У списки підберіть не тих, в кого грошей кури не клюють, а тих, в кого за Україну душа болить…. Якщо Ви дійсно той чи ті, за кого себе видаєте… Так, Ви можете втратити трішки рейтингу, але не обвалити всі надії ваші і народу, України! Бо тоді вже від Вас нічого не залежатиме.

Щиро і з любов’ю до України –

Тетяна Редько,
засновник медіа-корпорації,
заслужений журналіст України

Йдучи на вибори в облраду, я в області «вінницьких» набрала найбільший рейтинг довіри у народу як проєвропейський опозиціонер. І саме за це майже 5 років мені створювали «маленьке пекло»… і не лише чужі, свої – від фейків до реальних замовлень, розглядаючи як конкурента у цю ВР.

Але у Верховну Раду за такими законами, як і у місцеві, я більше не піду! Нецікаво – бо це буде не боротьба за долю України, а «Дім, де розбиваються серця». А воно у мене одне – з Богом і Україною, з рідними і близькими, такими ж соратниками.