Випускники Уланівської опорної загальноосвітньої школи (Хмільницького району) на згадку про закінчення навчального закладу посадили калину. Таким чином вони долучилися до всеукраїнської акції «Ековипускний». На останній дзвінок учні окрім букетів принесли й саджанці калини, після закінчення урочистої лінійки, випускники разом з вчительським колективом та гостями свята, висадили кущі на подвір’ї школи. Кажуть, у такий спосіб вирішили долучитися до всеукраїнського флешмобу.

– Ми цьогоріч випускники. І, звісно, хотілося якось по – особливому відзначити свято останнього дзвоника, – каже учениця 11 класу Уланівської опорної загальноосвітньої школи Інна Ружицька. – Звичайно, у нас була ідея випустити кульки в небо, як символ того, що ми уже йдемо у самостійне життя, але потім почули про всеукраїнський флешмоб «Ековипускний» . Нам одразу спало на думку посадити калину, адже калина – символ України, батьківщини. Її саджають біля будинків, а школа – це друга домівка. Тому ми вирішили висадити калину на згадку про себе.

– Наша школа залюбки долучилася до всеукраїнського флешмобу «Ековипускний». Напередодні міністр освіти і науки Лілія Гриневич закликала відмовитися випускати кульки в небо, – каже директор Людмила Білошкурська. – Наші учні залюбки підхопили таку ініціативу і відразу запропонували посадити калину. Це – символ України, до того ж вона прикрасить нашу оновлену школу, ремонт якої ми щойно завершили. Кущі гармонійно вписалися в ландшафтний дизайн нашого подвір’я.

Цьогоріч в Уланівській опорні загальноосвітні школі було проведено капітальний ремонт. На це виділено понад 11 млн. грн. Фінансування закладу здійснювалось з двох джерел: Державного фонду регіонального розвитку та співфінансування з районного бюджету. У школі навчається майже 400 учнів. В закладі діє дві групи продовженого дня. Є 2 кабінети інформатики. Сюди довозять дітей із 5 навколишніх сіл.

Завершення ремонтних робіт відзначали разом зі святом останнього дзвоника. На захід запросили керівництво району та області. Заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк, у вітальному слові зазначив, що Уланівська школа – одна із кращих навчальних закладів області. Учні цього навчального закладу ставали неодноразово переможцями районних та обласних олімпіад. Мають чималі досягнення з математики, екології, фізичної культури та спорту, а також трудового навчання.

– Це було нашим пріоритетним завданням зробити капітальний ремонт цього навчального закладу. – каже заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк. – Це одна із опорних шкіл району. Сюди довозять чимало дітей з сусідніх сіл. Учням потрібно створити належні умови для навчання та виховання. Ми зобов’язані дати дітям якісні знання, адже від цього залежить майбутнє України. Цьогоріч в нашій області було відкрито три нові школи, робляться капітальні ремонти навчальних закладів. Нині у дітей будуть літні канікули, а у навчальних закладах проводитимемо поточні ремонти. Не зупиняємося на досягнутому, є ще над чим працювати, – зазначив заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк.

Загалом останній дзвінок сьогодні пролунав для майже 7 тисяч одинадцятикласників Вінниччини. Випускники складають ЗНО. Тестування уже відбулися з англійської та української мови, математики, фізики (складають 30.05). Попереду ще ЗНО з історії України, біології, географії та хімії.

Віктор Качур