Скандальне питання про закриття Гайсинської дитячої лікарні, котре лихоманило увесь район ще й початку весни, на 27 сесії “зависло” на невизначений термін. Але гайсинчани і такий результат вважають своєю маленькою перемогою.

Питання про майбутню долю дитячої лікарні було на сесії основним. Бо саме його просили першочергово розглянути  сотні гайсинчан. А щоб депутати не забули — то під райдержадміністрацію прийшли мами з дітьми  і з плакатами.

На цій сесії тим часом поповнювалася новими членами комісія, якій доручили вивчати питання  щодо функціонування в комунальному некомерційному підприємстві ”Гайсинська центральна районна лікарня Гайсинської районної ради” дитячих підрозділів – дитячого поліклінічного відділення та педіатричного (соматичного) відділення. Вона розрослася до 13 чоловік. До складу комісії увійшли і депутати районної ради, і лікарі. Але виступ голови Гайсинської райдержадміністрації Владислава Уткіна викликав когнітивний дисонанс, бо він раптом заявив, що проблема ця, мовляв, кимось надумана, що ніякого такого гострого питання не існує і що якась особа збурила батьків-гайсинчан! Але ж це головний лікар Ігор Кохан подавав звернення до голови Гайсинської районної ради Григорія Борового  з проханням посприяти  у вирішенні питання з переведенням дитячої лікарні в інше приміщення. А ще  голова РДА порекомендував  незадоволених написати лист, скільки хто кому давав хабарів і за що.  Зрештою, вже наприкінці свого виступу Владислав Уткін пообіцяв: “Я вас запевняю в цьому, що ніколи в Гайсинському районі, ні вчора, ні сьогодні, ні завтра, хто б не зайняв посаду голови районної ради, голови районної адміністрації ніхто не закриває педіатричне відділення. Ніхто».

Та, попри всі запевнення. сесія доручила тимчасовій комісії розібратися у проблемі. Мовляв, тепер мова не йде про ліквідацію, а тільки про можливий тимчасовий переїзд дитячого відділення на час ремонту до іншого приміщення (хоча у приміщенні вже зробили ремонт і навіть вставили нові вікна). Одним словом — запитання все ще залишилися без відповідей.

Вже після сесії, на засіданні тимчасової комісії заступник департаменту охорони здоров’я ОДА Надія Марусяк  озвучила рекомендації з цього приводу – перенести педіатричне стаціонарне відділення на базу ЦРЛ, де у безпосередній близькості від нього є відділення реанімації та інтенсивної терапії.

Гайсинська лікарня є лікарнею інтенсивного лікування, яка розміщена на трасі. Розміщення на трасі є однією з переваг Гайсинської ЦРЛ, і вона з цієї причини має перевагу стати центром округу, що складатиметься ще з чотирьох районів: Бершадського, Тростянецького, Теплицького, Чечельницького, – наголосила Надія Марусяк.

Комісії залишається тільки підготувати свої висновки і подати їх на розгляд чергової сесії. Пристрасті вляглися, але  тільки тимчасово, бо реальність насправді оптимізму не додає, з лікарні звільняються фахівці, бо для них створили жахливі умови. І якщо так триватиме далі, то якісно лікувати дітей і справді не буде кому. А приміщення “підберуть” інші, багатші люди.

У Ладижині  люди перекривали трасу

Вимога  до влади одна — терміново відремонтувати дорогу та міст через Південний Буг. Про цей захід активісти завчасно повідомляли поліцію та районне керівництво. І в призначений день більше сотні ладижинців заблокували рух, безперервно пересуваючись по пішохідному переходу. Думки самих ладижинців і водіїв, котрі потрапили у затор, збігаються — цей відрізок шляху потрібно ремонтувати, бо він вже аварійно небезпечний. Але чи дослухається до цього влада? Якщо жодної реакції не буде найближчим часом, організатори акції планують зробити її безстроковою.

Під стіни РДА прийшли мами з дітьми