Як втілити свою бізнес-ідею в життя молодим та тим, хто вирішив розпочати «все спочатку»?

На ці та інші запитання спільно шукали відповідь сміливі і креативні вінничани, котрі зважилися відкрити власний бізнес.

До слова, Quadrate 28 — це перша у світі група компаній для стартапів малого та середнього бізнесу, така собі академія підприємництва, котру започаткувала звичайна дівчина з Черкас Валерія Іонан разом зі своєю подругою Надією Табанюк. Їхній досвід і справді надихає! Бо за досить короткий проміжок часу компанія відкрила свої представництва у кількох країнах світу і досить успішно консультує початківців, беручи на себе частину всіх обов’язків бізнесмена-початківця. І у Вінниці Валерія залюбки ділилася з молодими бізнесменами тим, що довелося пережити самій.

Головне — незламність. Валерія Іонан загартована спортом, адже, крім підприємництва, вона ще й професійно займається… тайським боксом. А перед цим встигла отримати звання кандидата у майстри спорту з плавання на 50 і 100 м. Всі свої гроші вона вклала у власний бізнес, хоча ніколи не мріяла, що стане маркетологом, і тепер готується відкрити ще один офіс своєї компанії — у Дубаї. Завітала разом зі своєю дуже фаховою командою й до Вінниці.

Все починається з мрії. Ідеї мають жити не в голові. Довіряйте тільки собі та експертам. Не зволікайте, щоб вашою ідеєю не скористався хтось інший. Бізнес має вирішувати реальну проблему. Не чекати швидких результатів. Головне — вчасно стартувати, а ринок усе відшліфує. А ще — постійно вчитися, — ось основні тези, котрі лунали того дня від спікерів Валерії Іонан, Максима Рассамакіна, Ольги Роєнко та інших. Говорили про те, як обрати та протестувати власну ідею, підібрати, розвивати та утримувати команду, як створити власний бренд та правильно його просувати, як розпочати працювати з Китаєм, що робити, коли в тебе мінімальний бюджет на рекламу, та як продавати й ефективно налаштувати роботу відділу продажу.

Особисті консультації, нові ідеї, 10 годин кейсів та доповідей, консалтинг-зона для учасників конференції з питань маркетингу, продажів, PR та дизайну; нетворкінг та натхнення. Конференція перетворилася на справжню подію для вінничан, котрі хотіли почати свій бізнес, зрозуміти, чого очікувати, і успішно розвивати його.

Саме тому «33-й» як найтиражніша газета Вінниччини, яка завжди підтримує саме таких людей, без вагань стала інформаційним спонсором цього унікального заходу. Не бійтеся своїх мрій і втілюйте їх в життя! Все можливо!

Тетяна ВЕРБИЦЬКА