І поки діти та підлітки вже насолоджуються неповторними операми “Пригоди Гекльберрі Фінна” та “Король Дроздобород” дорослі, тамуючи подих готуються до неймовірних ночей. Бо вони справді вражатимуть — організатори про це подбали.

Вже у ніч з 7 на 8 червня на усіх гостей фестивалю чекає неймовірний сучасний балет “Історії у стилі танго” і яскраве хорове шоу “Тропічний карнавал”. Хорове шоу – жанр, який у останні роки шалено популярний у всьому світі. У ньому хористи забувають про звичну статику: танцюють і безперервно рухаються. Як результат – глядачі отримують подвійну порцію насолоди: і від співу, і від видовищної картинки. Під час нічної програми першого дня GRAND-частини фестивалю під відкритим небом парку Палацу Потоцьких буде презентовано «Тропічний карнавал»Це буде незабутня музична подорож до Латинської Америки! Як це буває у тропіках, раптово попадемо під зливу. Але ніхто не промокне! Її зімітують артисти хору за допомогою рук. А оркестр доповнить композицію, додавши грому.

А потім на численні прохання глядачів до Тульчина повернеться культовий рок-мюзикл «Танець вампірів» Буде унікальна атмосфера, ефектна хореографія, грим і неймовірні спецефекти! З першого показу у 1997 році у Відні і донині, «Танець вампірів» тріумфально крокує кращими сценами світу. Саме цей мюзикл є одним з найбільш улюблених і відвідуваних у всьому світі, а також одним з найбільш комерційно успішних театральних проектів світової історії. За 22 роки його побачили мільйони глядачів у Австрії, Німеччині, США, Японії, Угорщині, Польщі, Бельгії, Естонії та багатьох інших країнах.

Мюзикл композитора Джима Стейнмана поставлений за однойменним фільмом кінематографіста зі світовим ім’ям Романа Поланськи. Однією з основних тем «Танцю вампірів» є мелодія хіта рок-діви Бонні Тайлер «Total eclipse of a heart», відзначена премією «Греммі» у 1983 році. Джим Стейнман написав цю пісню як спогад про першу екранізацію «Дракули» і не зміг відмовити собі у задоволенні ввести її у театральну постановку про вампірів. Дія «Танцю вампірів» відбувається наприкінці XIX століття у високогір’ї засніжених Альп. Там, у прадавньому готичному замку, багато століть живе династія вампірів – таємничий Граф фон Кролок зі своїм сином Гербертом і свитою. Спокій мешканців замку порушують професор Абронсіус і його молодий асистент Альфред, які приїжджають у ці краї, щоб довести існування вампірів. Вже скоро Альфред із професором кинуться на порятунок прекрасної Сари, дочки хазяїна сільської таверни, яку Граф фон Кролок заманює у свої володіння…

У мюзиклі-шоу, який буде показано на OPERAFEST TULCHYN, використовуються яскраві костюми і фантастичні спецефекти для створення у глядача повного відчуття реальності і безмежного захвату.

Вже на самому початку літа, з 4 по 9 червня просто неба у парку тульчинського Палацу Потоцьких глядачі побачать 12 ексклюзивних постановок всесвітньовідомих шедеврів, зокрема, концерт-шоу «Вогні Бродвею», ексклюзивну прем’єру від Польської Королівської опери, балети «Історії у стилі танго», «Собор Паризької Богоматері» та багато інших.

До 6 червня можна записатися на «чартери», які у дні фестивалю ходитимуть з Вінниці до Тульчина і по завершенні вистав – назад у Вінницю. А ще – у глядачів OPERAFEST TULCHYN є унікальна нагода заночувати прямо на території легендарного «Подільського Версалю» – Палацу Потоцьких. У дні фестивалю діятиме наметове містечко «Ночівля в палаТці Потоцьких» , де будуть забезпечені всі необхідні зручності.