Адже позитивний висновок державної експертизи по проектно-кошторисній документації вже є…

І цього літа мають розпочатись роботи по фактичному будівництву злітно-посадкової смуги вінницького аеропорту… Без сумніву,  це важливий та стратегічний інфраструктурний об’єкт, реконструкція якого дасть суттєвий поштовх до збільшення авіаперевезень, нарощення пасажиропотоку, а у перспективі дозволить аеропорту трансформуватись у транспортний хаб.

Також це важливий фактор розвитку туристичного та економічного потенціалу міста та вінницького регіону в цілому…

Вже відомо, що фінансування масштабних будівельних робіт у розмірі 1 млрд. грн. буде здійснюватися за кошти державного бюджету. Видатки на реконструкцію злітно-посадкової смуги вінницького аеропорту ініціював Уряд та Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Наразі вже пройдено етап оформлення усієї необхідної документації, який завершився отриманням експертної оцінки щодо розгляду кошторисної частини проектної документації ДП «Укрдержбудекспертиза».

– Зараз необхідно підготувати належну документацію для проведення міжнародного тендеру. Якщо все буде нормально, ми очікуємо розпочати ремонті роботи на початку серпня. Для початку цього будівництва кошти у державному бюджеті є. Найголовніше завдання на сьогодні – організувати всі процедури належним чином, вибрати нормального підрядника, щоб він якісно виконав всі роботи. Також повідомляю, що ми паралельно виготовляємо проектно-кошторисну документацію щодо реконструкції аеровокзалу. Я вважаю, що це стратегічний напрямок на майбутнє для розвитку економічного і туристичного потенціалу Вінниці і тих міст, які знаходяться в радіусі – 120-200 км від нас», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

Наразі вінницький аеропорт готується до початку робіт та скорочує деякі рейси до серпня місяця…