Збірна України, у складі котрої виступав другокурсник факультету інформаційних технологій та комп’ютерної інженерії Максим Стойко, випередила команди Німеччини і Франції у змаганнях з розв’язування логічних математичних задач.

У прес центрі ВНТУ розповіли, що у фіналі Кубку Європи змагались 8 країн, які попередньо здобули право брати участь на кваліфікаціях. Це Україна, 2 команди з Франції і 2 команди з Тунісу, Швейцарія, Німеччина та Бельгія. Збірна України – це 7 математиків різного віку, від молодшої школи до студента і викладача.

Завдання буди доволі складними і відбувалися у три етапи. І вже після першого етапу українська команда посіла абсолютне 2 місце. Другою була і на другому етапі випробувань . На третьому етапі відбувалися справжні інтелектуальні баталії між командами. Як результат за сумою балів Україна — на четвертому місці.

Крім самого Кубка, Україна брала участь у 3 індивідуальних змаганнях (математичні ігри Hex, Mathador і Magick 34). Вінничанин Максим Стойко брав участь в 2 змаганнях – Hex (4 місце серед 10 учасників) і Mathador (8 місце серед 25 учасників).

Максим Стойко — студент, котрим вінницький політех дуже пишається. Він брав участь у Міжнародному чемпіонаті з вирішення логічних математичних задач з 6 класу, але щороку йому трохи не вистачало, щоб зайняти призове місце на Всеукраїнському фіналі. Цього року йому нарешті вдалося досягти абсолютного 1 місця і він отримав золоту медальна Всеукраїнському етапі змагань. А згодом увійшов до української збірної математиків.

– Це велика честь представляти свою країну на міжнародному рівні, каже Максим – хотілося виступити гідно, і, вважаю, що у нашої команди це вийшло. А ще — здійснилася моя мрія побувати у Парижі, зануритися в атмосферу цього прекрасного міста і побачити його найвизначніші пам’ятки. І, звичайно ж, піднятися на вершечок Ейфелевої вежі.

Ілона Вальтер