Сергій Гончарук 5 років до часу цієї пожежі керував саме цим дитбудинком. А до цього очолював Вінницький райвідділ освіти.

На запитання депутатів, чому ж так несподівано згорів «Родинний дім», на місці процвітаючого закладу згарище, Сергій Гончарук відповів, що причиною загоряння став перепад напруг у електорщитку, який знаходився на вулиці.

Дітей через холод (бо пожежа сталась у березні) терміново перерозподілили у інші державні дитбудинки. Зараз експерти встановлюють, чому сталось «замикання». Жодна кримінальна справа не порушена. Навмисного підпалу не було – завірив директор «Родиного дому», який спепелила пожежа.

Втім, це не завадило Сергію Гончаруку пройти конкурс і стати директором «Обласного комплексного центру надання соціальних послуг».

«Проти» серед присутніх членів комісії проголосував лише позафракційний депутат Олександр Масленніков. Він був категоричним:

– Якщо так запросто згорів ввірений директору «Родинний дім», то де гарантія, що не згорить через недогляд та контингент цей заклад? – наполягав він

Цей центр передбачає тимчасове проживання у ньому 30 жертв родинного насилля, інших людей, що втратили документи, потрапили в інші життєві ситуації.  Але це тимчасовий прихисток – до 3-х і більше місяців. Доки людині не допоможуть вирішити її проблему.

Тетяна Квасюк