Втім, офіційно звільнити Гройсмана мав парламент, який у цей день назбирав лише 97 голосів за звільнення прем’єра.

Ось як голосували за це рішення народні депутати від Вінниччини, родом із Поділля чи умовно «вінничани» (свати чи родичі вінницьких керівників чи місцевих депутатів):

– Оксана Білозір – проти, Сергій Березенко – утримався, Руслан Демчак – проти, Олександр Домбровський – не голосував, Григорій Заболотний — не голосував, Микола Кучер – утримався, Олексій Порошенко — не голосував, Іван Спориш — утримався, Сергій Кудлаєнко – відсутній, Анатолій Матвієнко – проти, Юрій Македон — не голосував, Іван Мельничук — не голосував, Андрій Шенькович – відсутній, Петро Юрчишин – утримався, Сергій Мельничук — не голосував, Геннадій Ткачук – проти.

Цікаво, що з фракції БПП все-таки знайшлось 7 голосів «за» відставку Гройсмана!

— Я не голосував і фактично утримався! Чому я так вирішив? — зазначив нардеп із Могилева-Подільського Юрій Македон. — Бо, з одного боку, я підтримую перезавантаження влади. З іншого — новий президент ще не розібрався що і до чого, парламент фактично не працює… А ще відправити Кабмін у відставку означало би «безвладдя» в Україні під час війни. Тому так…

А єдиний відсутній на цьому голосуванні 30-го травня нардеп із команди «вінницьких» Сергій Кудлаєнко так пояснив свій «прогул»:

– Мене не було за станом здоров’я. Три тижні лежав у лікарні, робив операцію, тому прийти не міг, — зазначив Кудлаєнко. – Але вже все в нормі, я виписався і в четвер буду на голосуванні за новий виборчий кодекс.

Ще невідомо: ця НЕвідставка Гройсмана на руку йому чи зашкодить участі в дочасних виборах до ВР, але фінальні слова прем’єра запам’ятались багатьом:

– Я ніколи в житті не тримався за жодну посаду і не збираюсь триматись. Я подав заяву про відставку, — сказав прем’єр. — Усі три роки я кожен ранок і кожен день розумів свою відповідальність за справи в країні. Я розумію, наскільки нам з вами непросто, але, найголовніше, наскільки сьогодні непросто рядовому українському громадянину. За останні десять днів пролунало ряд різних заяв. У тому числі почали говорити про дефолт. Це — не мій сценарій, це — не сценарій для українців, тому що для кожної людини такий сценарій принесе економічні і соціальні втрати, а наше завдання – не допустити будь-яких криз у нашій державі, щоби наша держава розвивалась.