Слідчі встановили, що ця жінка не маючи відношення до виготовлення висновків медико-соціальної експертизи та не перебуваючи на посаді, пов’язаній із виготовленням даних висновків, розповіла своїм знайомим шаргородцям про те, що вона нібито може “зробити”висновки медико-соціальної експертизи про наявність групи інвалідності. Для цього треба тільки членам Вінницької МСЕК занести хабара.

Люди вірили і перераховували зловмисниці гроші, як плату за виготовлення висновку медико-соціальної експертизи про наявність групи інвалідності. А вона, зрозуміло,  розпорядилася ними на власний розсуд. В результаті вказаних дій вісьмом потерпілим завдано матеріальну шкоду на загальну суму близько 60 тис. грн. Таку історію розповіли у прес-службі прокуратури Вінницької області.

За справу взялися правоохоронці і невдовзі за процесуального керівництва Жмеринської місцевої прокуратури Вінницької області досудове розслідування завершили. Підприємливу жінку обгрунтовано підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство)) та ч. 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно)) прокурор звернувся до суду з обвинувальним актом.

Ілона Вальтер