Адже серед білого дня спецпризначенці та підрозділ поліції КОРД поклали на землю трьох молодиків спортивної зовнішності, які вимагали повернути неіснуючий борг в розмірі 240 000 доларів або переписати весь свій бізнес. Поряд знаходився чорний джип злочинців, в якому після обшуку вилучили пістолет і посвідчення…

Затриманим 27, 29 та 36 років. За попередньою інформацією, зловмисники вимагали у потерпілого повернути неіснуючий борг у грошовому еквіваленті або погасити його шляхом переоформлення права власності на фермерське господарство. Їх правоохоронці затримали під час зустрічі з потерпілим щодо переоформлення документів на право власності 200 гектарів земель сільськогосподарського призначення. Термін оренди цієї державної землі – 40 років. Молодики затримані у процесуальному порядку за підозрою у вимаганні. Наразі вирішується питання про оголошення їм про підозру і обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою. За таке правопорушення передбачено до 7 років ув’язнення, – заявили в  управлінні стратегічних розслідувань ГУНП у Вінницькій області.

Втім, як нам стало відомо із неофіційних джерел, досі не затриманий голова бандитського угруповання. Його шукають. Одного з молодиків, Дмитра на прізвисько Гуллівер, котрий є «правою рукою» голови угруповання,  29 травня суд випустив під цілодобовий домашній арешт! Інші двоє залишились в слідчому ізоляторі, але можуть вийти під заставу.  Для розслідування цієї схеми вимагання грошей задіяні всі підрозділи поліції. Дорогий позашляховик чорного кольору Toyota Land Cruser Prado із «блатними» номерами 7575, на якому молодики приїхали на зустріч до фермера, перебуває на штрафмайданчику. Поліція шукає інших потерпілих по аналогічних випадках. І вже відомо, що серед них є родина фермерів Куликів з Бара, в яких підозрювані спочатку рейдерським шляхом забрали агрофірму, а за те, що відмовились платити «дань», спалили три автомобілі. Директорка підприємства Вікторія Кулик вже дала всі покази…

– Мене призначили боржником і вимагали сплатити 100 тисяч доларів. Я відмовилась, і тоді мені влаштували справжню війну. Забрали бізнес, який я відстояла у Мін’юсті та повернула назад. Але злочинців це не спинило, і 17 лютого нам спалили машину, – каже Вікторія Кулик.

Кажуть, що нині правоохоронці роблять все можливе, аби підозрювані отримали суворе покарання. Слідчі дії тривають. Є нові факти, але поки що їх ми не маємо права оприлюднити. Втім, жертви банди нарікають, що служителі Феміди явно не на їхньому боці….

Валентина Лісова